Visby
Visby ligt in het noordwesten op het eiland Gotland. Kerkruïnes, de dom, statige koopmanshuizen en de stenen galgen herinneren aan de gouden tijd van Visby rond de 13e eeuw. Tegenwoordig is Visby een echt toeristenplaats met veel bezienswaardigheden. Er is veel bewaard gebleven uit de middeleeuwen. De stadsmuur met de poorten Norderport, Österport, Söderport en Skansporten en de 13e eeuwse torens zijn nog nagenoeg intact.
gratis reisadvies
Plaatsen in de buurt van Visby (Zweden) :
Accommodaties in de buurt
Ervaringen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Visby
Gotland Museum (Visby)
Gotland Museum is een museum van oudheden. Het museum herbergt veel runensteden, houten beelden en glas-in-loodramen. Het museum werd opgericht in 1875 onder de naam Gotland Fornsal. Het museum heeft naast veel historische artikelen, een openbaar archief en een bibliotheek en er is een afdeling archeologie. Het museum is tevens verantwoordelijk voor het toezicht en het beheer van de Vosby kerk en de ruïnes in de stad.
Middeleeuwse week (Visby)
Visby heeft in augustus altijd een middeleeuwse week, Medeltidsveckan. Tijdens deze week staat het hele stadje in het teken van de middeleeuwen, waarbij de mensen in middeleeuwse kleding rondlopen, er een grote middeleeuwse markt is en er wordt een parade gehouden. Daarnaast is het mogelijk het riddertoernooi bij te wonen, een rondleiding te krijgen door het historische centrum of een muziek- en toneelvoorstelling bij te wonen.
Visborg Slottet (Visby)
Visborg Slottet is een kasteelruïne in Visby. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen, tegenwoordig zijn er alleen nog maar ruïnes over van het kasteel. Wel zijn er nog enkele bijbehorende stadsmuren te zien in de stad.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zweden bekijken.
Geschiedenis
In de 13e eeuw was Visby een van de machtigste Hanzesteden van Europa. In 1361 werd de stad door Denemarken veroverd, maar in de 17e eeuw weer door Zweden geannexeerd. Na de 14e eeuw nam het belang van de stad sterk af. Dit kwam o.a. door de pest, door piraterij, doordat Denemarken en Zweden om deze stad enige oorlogen voerden, en uiteindelijk in 1525 door de aanval van de Duitse stad Lübeck. Door de economische teruggang werden de gebouwen en constructies uit de bloeitijd van de stad gespaard. Al in het begin van de 19e eeuw werd de stad tot nationaal monument verklaard.