Ouidah

Vrouw in Benin
Vrouw in Benin

Ouidah is een stad in het zuiden van Benin en ligt aan de Atlantische kust. Er wonen ongeveer 77.000 mensen. Door de gunstige ligging en door de haven was ook Ouidah een belangrijke plek voor de slavenhandel. Ouidah ligt op ongeveer 40 km van Cotonou. De stad is de spirituele hoofdstad van de Voodoo religie.

Heb je weinig kennis van Benin? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Ouidah
Plaatsen in de buurt van Ouidah (Benin) :
  • Porto-Novo (5052 km)
  • Cotonou (5071 km)
  • Accommodaties in de buurt

  • Lanterna Sunny Resort by Valamar (922 km)
  • Appartementen Gavimar Ariel Chico (1401 km)
  • Masseria li Foggi (1612 km)
  • Club MED Yasmina (2004 km)
  • Nana Golden Beach (2406 km)
  • Rhodos Horizon Resort (2453 km)
  • Island Resorts Marisol Hotel (v/h Lomeniz) (2456 km)
  • Kalithea Horizon Hotel (2460 km)
  • La Marquise Luxury Resort Complex (2460 km)
  • Iberostar Club Palmeraie Marrakech (2508 km)

    Ervaringen

    Bezienswaardigheden

    Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ouidah

    Fort van São João Baptista de Ajudá (Ouidah)

    Een overblijfsel van de Portugese tijd van Benin is het Fort van São João Baptista de Ajudá, in Ouidah. Het fort is vooral belangrijk geweest voor de slavenhandel. Nadat de slavenhandel werd afgeschaft, verloor het fort zijn belangrijke betekenis. Nadat de Fransen dreigden het land binnen te vallen, werd het fort weer veel gebruikt. Het fort is een klein vierkant gebouw met op elke hoek een toren. Ook vind je er een kerk en een kwartier voor de officier. In het fort vind je nu een museum.

    Monumenten slavenhandel (Ouidah)

    Door de vroegere slavenhandel zijn er veel monumenten in Ouidah die te maken hebben hiermee. Een voorbeeld hiervan is de Route des Esclaves (de slavenroute). Dit is een 4 km lange weg van het Ouidah Museum of History naar het strand. Vroeger was dit de weg waarover slaven liepen om bij de kust te komen. Langs de weg staan enkele monumenten om de slaven te herdenken. Een voorbeeld hiervan is de Door of No return. Dit is een boog die wel 15 miljoen slaven gepasseerd hebben. En de Tree of Forgetfulness. De slaven moesten hier rondjes omheen lopen, zodat ze hun geboorteland zouden vergeten.

    Ouidah Museum of History (Ouidah)

    Ouidah Museum of History
    Ouidah Museum of History
    Kaart met locatie Ouidah Museum of History

    Aan de Route des Esclaves bevindt zich het Ouidah Museum of History. Hier vind je veel objecten en illustraties van historisch en cultureel belang. De bezoeker krijgt hier een goed beeld van het verleden van de regio. De collecties zijn opgedeeld in zes thema's: Portugese forten, het Koninkrijk Xwéda, het Koninkrijk Dahomey, de slavenhandel, Voodoo en de culturele banden tussen Benin en de nieuwe wereld.

    Python-Tempel in Ouidah (Ouidah)

    Python-Tempel in Ouidah
    Python-Tempel in Ouidah
    Kaart met locatie Python-Tempel in Ouidah

    In Ouidah staat een tempel gewijd aan de python. Er leven 50 volwassen pythons in het gebouw. De tempel beslaat ongeveer 12 m². In de tempel kun je op de foto met een slang om je nek, hier moet je wel voor betalen. Ook mag je ze aaien, want het aanraken van een python zou geluk brengen. De tempel is dagelijks geopend.

    Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Benin bekijken.

    Vervoer

    In Cotonou ligt het Cotonou International Airport. Dit vliegveld ligt op ongeveer 40 km van Ouidah. Er arriveren vluchten uit andere grote Afrikaanse steden en uit onder andere Parijs en Brussel. In de stad is de beste manier om je te verplaatsen per motortaxi. De chauffeurs kennen de stad erg goed, waardoor zij je overal naartoe kunnen brengen. Ook is het erg goedkoop om zo te reizen.

    Geschiedenis

    Volgens de lokale tradities is Ouidah gesticht door Kpase. Dit is waarschijnlijk tegen het einde van de 16e eeuw gebeurd. De stad was oorspronkelijk bekend onder de naam Glēxwé, wat letterlijk boerderij betekent. De stad was een deel van het Koninkrijk Xwéda. In 1727 werd Ouidah veroverd door het leger van koning Agaja van het Koninkrijk Dahomey waarna het deel uitmaakte van dit koninkrijk. De Portugezen, Engelsen en Fransen bouwden allerlei forten in de stad om de slavenhandel te beschermen.

    Offerteformulier

    Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

     Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
     9,6 in reviews
     Veel kennis en ervaring
     3.879 klanten gingen u voor

    Uw gegevens

    * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

    Artikelen

    Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Ouidah