Reisadvies Brunei
Voordat je naar Brunei reist, is het goed om te weten wat het reisadvies voor Brunei Darussalam is. Brunei heeft een positief reisadvies en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. In onderstaand artikel lees je meer over het reisadvies voor Brunei.
Brunei, officieel Brunei Darussalam, ligt in Azië en staat vooral bekend om haar rijkdom. Brunei kent veel olie- en gasvelden en er is ook goud te vinden. Deze combinatie heeft gezorgd voor grote welvaart. Waar de meeste Aziatische landen te maken hebben met armoede, geldt dit voor Brunei absoluut niet. Door het hele land zijn enorme paleizen te vinden en rijden er talloze dure auto's rond. Brunei is dan ook een veilig land met een groen reisadvies. De veiligheidssituatie is vergelijkbaar met Nederland. Houd er rekening mee dat je niet zomaar naar Brunei kan reizen en het land kan verlaten. Om het land in te reizen en het land te verlaten, heb je toestemming van de autoriteiten van Brunei Darussalam nodig. Daarnaast zijn toeristische reizen naar Brunei niet toegestaan.
gratis reisadvies
Huidig reisadvies Brunei Darussalam
Het reisadvies voor Brunei is groen. Het land is veilig om naartoe te reizen, echter zijn er wel een aantal strenge in- en uitreisbeperkingen. Zo zijn toeristische reizen niet toegestaan en mag je alleen naar Brunei reizen met vooraf verkregen toestemming vanuit de overheid van Brunei. Naast toestemming dien je ook in het bezit te zijn van een negatieve PCR-testuitslag (niet ouder dan 48 uur bij vertrek). Bij aankomst in Brunei ga je verplicht in quarantaine. Dit is op eigen kosten op een door de overheid aangewezen locatie. Hoe lang je in quarantaine moet blijven, is afhankelijk uit welk land je komt. Kom je vanuit een land dat op de groene lijst staat? Dn hoef je bij aankomst maar drie nachten in quarantaine. Reizigers uit overige landen moeten vijf nachten in quarantaine. Niet-gevaccineerde reizigers zijn een uitzondering en dienen te allen tijde tien nachten in quarantaine te gaan bij aankomst. Ook om Brunei te verlaten, heb je toestemming nodig vanuit de overheid van Brunei. Toestemming aanvragen kan via de website van de overheid van Brunei.
Onveilige gebieden in Brunei Darussalam
Brunei Darussalam kent op het moment geen onveilige gebieden. Het land is dus veilig om doorheen te reizen.
Veiligheid in Brunei
De veiligheid in Brunei en de hoofdstad Bandar Seri Begawan is goed. Er zijn geen veiligheidsrisico’s en de veiligheidssituatie is vergelijkbaar met de situatie in Nederland. In alle landen komt criminaliteit voor, ook in Brunei. Dit gaat voornamelijk om diefstal. Neem hiervoor de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, zoals alert zijn op drukke plekken en waardevolle spullen bij je houden.
Houd ook hier rekening mee:
- Voor Brunei heb je een geldig paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Brunei. Er is geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen, wél dien je toestemming aan te vragen via de lokale overheid.
- In Brunei wordt er aan de linkerkant van de weg gereden.
- Brunei is een islamitisch land waarbij de religie een hele grote rol speelt. Houd je aan de islamitische wetten en regels en respecteer tradities en gewoonten. Bepaald bedrag kan verboden zijn, denk aan lichamelijk contact in het openbaar, openbaar dronkenschap, topless zonnen of nudisme, overspel, prostitutie, pornografisch materiaal invoeren, verkopen of bezitten en tot slot openbaar eten en drinken tijdens de Ramadan. Draag ook altijd gepaste kleding, dus geen blote armen of benen of strakke kleding.
- Openlijk kritiek op de sultan en zijn familie is strafbaar. De sultan van Brunei Darussalam staat hoog in aanzien.
- Het bezitten, gebruiken, invoeren of verhandelen van drugs is strafbaar en wordt in Brunei ook zwaar bestraft. In sommige gevallen zelfs met de doodstraf.
- In Brunei is het niet mogelijk om alcohol te kopen. Het is voor niet-moslims toegestaan om een kleine hoeveelheid alcohol mee te nemen voor eigen gebruik. Dit moet dan wel aangegeven worden bij de douane en het mag niet in het openbaar gedronken worden.
- LHBTIQ+'s wordt niet geaccepteerd in Brunei en is zelfs strafbaar, ook voor buitenlanders.
Link
Voor het actuele reisadvies kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.