Pointe-à-Pitre

De markt van Pointe-à-Pitre
De markt van Pointe-à-Pitre

Pointe-à-Pitre is een stad in Guadeloupe en de hoofdstad van het eiland Grande-Terre. Hoewel Pointe-à-Pitre niet de hoofdstad van het land is, is het wel de grootste stad en de economische hoofdstad. Er wonen in totaal ongeveer 173.000 mensen in het stedelijke gebied waarvan er ongeveer 19.000 in de stad wonen. Inwoners van de stad worden ook wel 'Pointois' genoemd.

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Pointe-à-Pitre
Plaatsen in de buurt van Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) :
  • Baie-Mahault (7 km)
  • Basse-Terre (34 km)
  • Accommodaties in de buurt

  • Grand Bahía Príncipe Bávaro (785 km)
  • TIME TO SMILE Chogogo Resort (917 km)
  • Papagayo Beach Resort (917 km)
  • Morena Eco Resort (917 km)
  • Bon Bini Seaside Resort (918 km)
  • Van der Valk Kontiki Beach Resort (919 km)
  • Lionsdive Beach Resort Curacao (919 km)
  • ClubHotel RIU Ocho Rios (1677 km)
  • RIU Ocho Rios (1677 km)
  • Royal Decameron Club (1692 km)

    Ervaringen

    Bezienswaardigheden

    Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pointe-à-Pitre

    Markt in Pointe-à-Pitre (Pointe-à-Pitre)

    Markt in Pointe-à-Pitre
    Markt in Pointe-à-Pitre
    Kaart met locatie Markt in Pointe-à-Pitre

    Op het Place de la Victoire in Pointe-à-Pitre vind je de markt van de stad. Op het plein stond eerst een guillotine waar meer dan 850 mensen tijdens de Franse Revolutie hun hoofd verloren. Tegenwoordig wordt hier dus een drukke markt gehouden. Je kunt er van alles kopen, waaronder rum, vanille, rietsuiker, koffie, cacao en verscheidene specerijen.

    Schoelcher Museum (Pointe-à-Pitre)

    Schoelcher Museum
    Schoelcher Museum
    Kaart met locatie Schoelcher Museum

    In Pointe-à-Pitre vind je het Schoelcher Museum. Dit museum is helemaal gewijd aan Victor Schoelcher. Deze man deed er alles aan om de slavernij in Guadeloupe tot een einde te brengen. Het museum bevat een collectie van objecten die ooit aan hem toebehoorden. Ook kun je er tijdelijke tentoonstellingen zien.

    St. John Perse museum (Pointe-à-Pitre)

    In Point-à-Pitre vind je ook het St. John Perse museum. Dit museum is helemaal gewijd aan het leven van de dichter die in 1887 in Pointe-à-Pitre werd geboren. Op de eerste verdieping worden manuscripten en persoonlijke dingen tentoongesteld. De begane grond is helemaal ingericht in koloniale stijl van het einde van de 19e eeuw.

    Winkelen in Pointe-à-Pitre (Pointe-à-Pitre)

    Winkelen in Pointe-à-Pitre
    Winkelen in Pointe-à-Pitre
    Kaart met locatie Winkelen in Pointe-à-Pitre

    In Pointe-à-Pitre kun je goed winkelen. Je vindt er allerlei boetiekjes met Franse geïmporteerde producten, waaronder parfum, juwelen, kleding en accessoires. In kleine en in grote supermarkten vind je Champagne en andere Franse wijnen. Ook geïmporteerde kaas, patés en andere lekkernijen uit Frankrijk kun je er kopen.

    De winkels zijn over het algemeen geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur en van 15.00 uur tot 18.00 uur. Op zaterdag zijn ze alleen 's ochtends geopend en op zon- en feestdagen zijn de meeste winkels gesloten.

    Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Guadeloupe bekijken.

    Vervoer

    In de buurt van Pointe-à-Pitre ligt de internationale luchthaven van Guadeloupe. Hier vliegen vluchten vanuit bijvoorbeeld Parijs op. In de stad zelf kun je je het beste verplaatsen met een auto. Bij de luchthaven kun je auto's huren waarmee je over de goed onderhouden wegen van Guadeloupe kunt rijden. In de stad zelf zijn de wegen ook redelijk begaanbaar. Let wel goed op: andere chauffeurs rijden er niet altijd even voorzichtig. Bussen zijn niet erg betrouwbaar en rijden ook niet vaak, waardoor het niet wordt aangeraden om deze te nemen. Ook kun je een taxi nemen.

    Geschiedenis

    Door de ideale ligging van Pointe-à-Pitre, precies op de kruising van de twee grootste eilanden van Guadeloupe (Basse-Terre en Grande-Terre) dachten de Franse koloniale autoriteiten er al lange tijd over na om een stad op die plek te stichten. Verschillende pogingen die plaatsvonden tussen 1713 en 1730 mislukten echter door de moerassige grond in de omgeving. Nadat Guadeloupe in 1762 weer bezit van Frankrijk werd, werd de stad officieel door Gabriel de Clieu in 1764 gesticht. De moerassen waar tegenwoordig het centrum van Pointe-à-Pitre zich bevindt, werden drooggelegd zodat de stad zich kon ontwikkelen. De ontwikkeling van de stad was erg belangrijk en ging relatief snel, mede dankzij de zeerovers die actief waren in de omgeving. In 1780 werd de stad verwoest door een grote brand die de hele stad in de as legde. Zestig jaar later, in 1843, werd Pointe-à-Pitre opnieuw verwoest, maar dit keer door een aardbeving. De geschiedenis van Pointe-à-Pitre wordt gekenmerkt door veel rampen: branden in 1850, 1871 en 1931, aardbevingen in 1851 en 1897 en orkanen in 1865 en 1928. De stad had ook enkele cholera-epidemieën. De ideale locatie en grote haven hebben er voor gezorgd dat Pointe-à-Pitre de grootste stad en de economische hoofdstad van Guadeloupe is geworden.

    Offerteformulier

    Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

     Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
     9,6 in reviews
     Veel kennis en ervaring
     3.879 klanten gingen u voor

    Uw gegevens

    * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

    Artikelen

    Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Pointe-à-Pitre