Werelderfgoed Guatemala

Een bloementapijt tijdens Alfombras
Een bloementapijt tijdens Alfombras

Guatemala heeft niet veel werelderfgoederen, maar de werelderfgoederen die het land heeft zijn zeker het noemen waard. Ontdekt hoe de Maya’s leefden in de steden Quiriguá en Tikal of breng een bezoek aan de koloniale stad Antigua Guatemala. Vooral het bloementapijt festival Alfombras in Antigua Guatemala is een aanrader. Benieuwd naar meer over deze werelderfgoederen van Guatemala? Lees dan snel verder.

Heb je weinig kennis van Guatemala? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Antigua Guatemala

Antigua Guatemala is een stad die in de buurt ligt van de hoofdstad van Guatemala, Guatemala-stad. Sinds 1979 staat Antigua Guatemala op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de stad vind je nog veel huizen in de Spaanse koloniale bouwstijl. Er worden verder veel evenementen georganiseerd in de stad zoals het bloementapijt festival, ook wel bekend als Alfombras. Dit evenement wordt georganiseerd tijdens Pasen. Weken van te voren maken de inwoners met de hand de bloementapijten van onder andere gekleurd zaagsel, vruchten, bloemen en theezakjes. Verder wordt de mooie edelsteen de jade er veel verkocht. Er zijn daarnaast veel bezienswaardigheden in de stad. Breng een bezoek aan het museum La Azotea of de schitterende kerk Las Capuchinas. In het museum La Azotea leer je alles over de koffieteelt van de stad en over de muziekinstrumenten die de Mayas bespeelden. De kerk las Capuchinas bestaat voor een deel uit mooie ruïnes, omdat de kerk is aangetast door de aardbeving van Santa Mara in 1773. Verder is de kerk omgeven door een schitterende tuin.

De koloniale stad Antigua Guatemala
De koloniale stad Antigua Guatemala

Quiriguá

De oude stad Quiriguá ligt aan de rivier Motogua en is bewoond geweest door de Maya’s van het jaar 200 tot het jaar 800. De vermelding van Quiriguá op de Werelderfgoedlijst van UNESCO (sinds 1981) is niet voor niets. De stad heeft namelijk een rijke historie van de Maya cultuur. Je vindt er grote rode zandstenen met tekeningen die door de Maya’s zijn gemaakt. De tekeningen waren ter ere van de koningen die toen heersten of gewoon als decoratie. Verder komen de stenen van de steengroeven die op 5 kilometer afstand van de Quiriguá liggen.


Een van de stenen met Maya tekeningen in Quiriguá
Een van de stenen met Maya tekeningen in Quiriguá
Vraag gratis een offerte aan

Tikal

Naast Quiriguá is ook Tikal een stad die bewoond is geweest door de Maya’s. Alleen is Tikal een van de grootste Maya steden in de tijd van de Klassieke Periode (het jaar 200 tot en met het jaar 600). Tikal is gelegen midden in de jungle van Guatemala in het departement El Petén en de Maya’s noemden deze stad ook wel Yax Mutal. In 400 voor Christus tot 1000 na Christus woonde de Maya’s hier, pas in het jaar 1848 herontdekten een paar ontdekkingsreizigers uit Guatemala de stad. Daarna vonden er vanaf 1950 opgravingen plaats en in 1979 werd Tikal op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet. Vandaag de dag is nog maar 20% van de stad uitgegraven, omdat het uitgraven erg voorzichtig moet gebeuren. Er zijn namelijk boomwortels die tussen de stenen van de piramides en tempels zijn ingegroeid. Het is dan ook lastig om deze te verwijderen zonder dat de gebouwen beschadigd worden. Een gebouw dat al wel is uitgegraven is de Piramide van de Grote Jaguar.


Tikal de Maya stad met de bekende Piramide van de Grote Jaguar
Tikal de Maya stad met de bekende Piramide van de Grote Jaguar

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen