De vlag van Pakistan

Vlag van Pakistan
Vlag van Pakistan

De huidige nationale vlag van Pakistan is sinds 11 augustus 1947 in gebruik. De vlag werd aangenomen tijdens een grondwetgevende vergadering, 3 dagen voordat het land het onafhankelijke Dominion van Pakistan werd. Toen het land de Islamitische Republiek Pakistan werd, bleef de vlag hetzelfde.

De vlag heeft een groen veld met een witte halve maan en een ster met vijf punten in het midden. Aan de kant waar de vlag gehesen wordt, zit een witte verticale baan. De kleur die in de vlag wordt gebruikt, wordt 'Pakistan groen' genoemd, een donkergroene kleur. De ontwerper van de vlag is Amiruddin Kidwai en het ontwerp is gebaseerd op de vlag van de moslimliga.

Op verschillende vaste dagen wordt de vlag gehesen. Dit zijn 23 maart (Pakistan Dag), 14 augustus (Dag van de Onafhankelijkheid) en 25 december (de verjaardag van Muhammad Ali Jinnah, 'Vader van de Natie'). Op 11 april (sterfdag van de nationale dichter Muhammad Iqbal) en op 11 september (sterfdag van Muhammad Ali Jinnah) hangt de vlag halfstok.

Heb je weinig kennis van Pakistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geschiedenis

Voor de Tweede Wereldoorlog leefden moslims en hindoes samen in Brits-Indië. Een aantal moslims vormden toen de moslimliga. Dit was een partij, die toezicht hield of de belangen van de moslims in Brits-Indië wel werden nageleefd. Na de Tweede Wereldoorlog, toen de verdeling van Brits-Indië leidde tot de Dominion van Pakistan, diende de vlag van de moslimliga als basis voor de vlag van Pakistan.

Symboliek

Zoals eerder gezegd, bestaat de vlag van Pakistan uit een groen vlak, een witte verticale streep, een witte halve maan en een witte vijfpuntige ster. Het groene vlak staat voor de meerderheid van moslims in Pakistan, terwijl de witte verticale streep voor de religieuze minderheden staat. In het midden van de vlag staan de halve maan en de ster. De halve maan symboliseert vooruitgang en de ster kennis en licht. De vlag zelf staat voor de verbintenis van Pakistan aan de islam, voor de islamitische wereld en voor de rechten van de religieuze minderheden. Vraag gratis een offerte aan

Ontwerp

De verhoudingen van de vlag zijn 2:3, waarbij 2 de hoogte is en 3 de breedte. Een kwart van de vlag wordt ingenomen door de witte streep. Driekwart van de vlag is groen. In het midden van het groene vlak staan de vijfpuntige ster en de halve maan.

Het wapen van Pakistan

Pakistan heeft ook een wapen, deze werd in 1954 aangenomen. Het wapen staat voor de basis van de economie, de ideologische basis, het culturele erfgoed en de leidende principes van Pakistan. Het bestaat uit vier delen: een halve maan en vijfpuntige ster, een bloemenkrans, een schild en een soort lijst. De halve maan en ster staan boven het schild en de bloemenkrans staat rondom het schild. Onder de krans staat een lijst met een tekst in het Urdu: 'Iman, Ittehad, Nazm'. Dit wordt vertaald als 'Geloof, Eenheid, Discipline'. Deze woorden zijn de leidende principes van Pakistan.

Het wapen is helemaal in het groen, dit staat voor de islam. Ook de halve maan en de ster, die tevens op de nationale vlag van Pakistan staan, symboliseren de islam. Het schild in het midden van het wapen is in vier delen verdeeld. Elk deel verwijst naar een landbouwproduct dat in de tijd dat het wapen aangenomen werd, erg belangrijk voor het land was. De 4 landbouwproducten zijn thee, katoen, jute en tarwe. De bloemenkrans rond het schild representeert het culturele erfgoed van Pakistan.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen