Wandelen in Roemenië

Wandelen in Roemenië
Wandelen in Roemenië

Roemenië is een land dat je zal verrassen tijdens het wandelen. Het is een heel onbekend en bovendien uniek stukje natuur in Europa dat uitermate geschikt is voor wandelaars. De ongerepte natuurgebieden en het Karpaten gebergte lenen zich uitstekend voor een rustige of juist actieve wandeltocht. Tijdens een wandelvakantie in Roemenië bezoek je naast de bergen in Roemenië ook vele historische dorpen.

Heb je weinig kennis van Roemenië? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Karpaten gebergte

De hoogste toppen van Roemenië liggen in het Karpaten gebergte. Al zijn ze niet zo hoog als de Alpen, het is toch een steil en vooral dun bevolkt gebied. Een voordeel van het Karpaten gebergte is bovendien dat het een toegankelijk gebied is voor iedere wandelaar, dit in tegenstelling tot de Alpen. Een groot verschil met de Alpen is ook de rust die je vindt in de Karpaten. De Zuidkarpaten zijn bijvoorbeeld nog niet aangesloten met kabelbanen, waardoor de natuur zijn gang heeft kunnen gaan en de natuurlijke schoonheid behouden is gebleven. Op een middeleeuwse route tussen Transsylvanië en Walachije ligt het Peleș Kasteel. Dit kasteel, dat in de buurt van Sinaia ligt, werd gebouwd tussen 1873 en 1914 en is prachtig om tijdens je wandeling te bezoeken.

Rodnagebergte

In het oostelijke deel van de Karpaten ligt het Rodnagebergte. Het gebergte hoort sinds 1990 bij het Nationaal Park Rodna en is prachtig om door te wandelen. Reservaat Pietrosul Rodnei, gelegen in het nationaal park, staat sinds 1979 op de UNESCO lijst. Ook de hoogste berg van het Karpaten gebied is hier te vinden, namelijk de Pietrosul Rodnei van 2.303 meter. Vraag gratis een offerte aan

Wild leven

Naast dat de natuur natuurlijk prachtig is en je dit met je eigen ogen kan ontdekken tijdens een wandelvakantie in Roemenië, hebben ook veel wilde dieren het nog steeds erg naar hun zin in Roemenië. Als je gelukt hebt kom je tijdens je wandeling zelfs een van de beesten nog tegen. Zo zal je zeker meerdere keren kuddes schapen tegenkomen die tegen de hellingen en toppen van het gebergte aanlopen, maar ook gemzen kan je nog zien. In de hele dichte bossen leven zelfs nog lynxen, vossen, wolven, herten en beren. De adelaars, gemzen, beren, bergmarmotten en natuurlijk de vele vissoorten als de forel hebben een grote kans gespot te worden tijdens een wandeling.

Marmures

Een uniek plekje in Europa is Marmures. Deze regio, gelegen in het noordwesten van Roemenië, is een prachtige omgeving met een heuvellandschap en het echte boerenleven. De historische dorpjes die in Marmures liggen worden bij veel wandelroutes ook bezocht, de Vasservallei is ook een populaire wandelbestemming. Het gebied van de regio Marmures is maar dunbevolkt en geeft je het gevoel alsof je een aantal eeuwen terug de tijd in gaat. Karren worden hier nog voortgetrokken door paarden en bijna alles wat je in de natuur tegenkomt is nog in oorspronkelijke staat. Ook de bevolking doet nog zeer authentiek aan. Tradities zijn bij de bevolking springlevend en ook de traditionele kledij, muziek en woningen zijn nog aanwezig.

Wandelklimaat

Roemenië is een land met een gematigd landklimaat. Het klimaat is hierdoor extreem in zowel de zomer als de winter. Gemiddeld is de temperatuur in de zomer 27 graden, in de winter is dit -3 graden. Ook ligt er bijna de hele winter sneeuw. De beste reistijd voor een wandelvakantie is daarom rond april, mei, eind september en oktober. De temperaturen zijn gemiddeld dan zo'n 23 graden en dus perfect voor een wandelvakantie.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen