Recept: Deense smørrebrød
De eerste zonnestralen, de bomen die in bloei staan en de vogeltjes die fluiten, het is weer die fijne tijd van het jaar waar wij Nederlanders zo van houden. Om dit voorjaar nog een tikkeltje leuker te maken heeft Betty van BettysKitchen een héél lekker recept voor ons, namelijk smørrebrød met diverse variaties. Smørrebrød is een traditioneel Deens lunchgerecht dat tegenwoordig aardig populair is over de hele wereld. Je kunt dit brood eigenlijk vergelijken met roggebrood, alleen eten de Denen dit nou net iets luxer en uitgebreider dan wij Hollanders. In Denemarken kennen ze dan ook talloze varianten van de smørrebrød, zij beleggen het met (warme) vis of vlees en heerlijke groenten. Een smørrebrød lunch is dus niet alleen lekker vullend maar ook nog eens super gezond! We raden je aan om 1 á 2 smørrebrød per persoon te eten.
gratis reisadvies
4x smørrebrød recepten:
Smørrebrød met rosbief:
- 1 sneetje roggebrood/abdijbrood/oberlander/mehrkorn met een likje boter
- 1 grote plak rosbief
- 1 radijs, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
- Eventueel een beetje cress of kiemgroente
Smørrebrød met avocado & ei:
- 1 sneetje roggebrood/abdijbrood/oberlander/mehrkorn met een likje boter
- 1/2 avocado
- 1 medium/hardgekookt ei
- Eventueel een beetje cress of kiemgroente
Smørrebrød met zalm & asperges:
- 1 sneetje roggebrood/abdijbrood/oberlander/mehrkorn met een likje boter
- Een aantal gegrilde groene asperges (kan zowel warm als koud)
- Gerookte zalm, zalmsnippers of uit de oven gegrilde zalm
- Een takje verse dille
Tip: Dit smørrebrød kun je zowel warm als koud serveren.
Smørrebrød met Danish Blue kaas:
- 1 sneetje roggebrood/abdijbrood/oberlander/mehrkorn met een likje boter
- Plakje Danish Blue Cheese
- 1 radijs, schoongemaakt en in dunne plakken gesneden
- Eventueel een beetje cress of kiemgroente
Dit is een hele pittige en sterke variant.
Eet smakelijk!
Groetjes Betty