Recept: Indonesische Gado gado

Heerlijke gado gado met zelfgemaakte pindasaus
Heerlijke gado gado met zelfgemaakte pindasaus

De Indonesische keuken is zeer gevarieerd. De keuken heeft onder invloed gestaan van de Nederlandse, Chinese, de Indiase en de Arabische keuken. Dit heeft geleid tot een grote verscheidenheid aan gerechten in de Indonesische Keuken. Over het algemeen is een Indonesische maaltijd niet compleet zonder een groentegerecht. Een bekend vegetarisch gerecht is gado gado. Dit gerecht is een mix van gekookte groenten in combinatie met een ei en pindasaus. Deze variant wordt door Nederlanders vaak afgehaald bij Chinees-Indische restaurants, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken! Simone van Simone's Kitchen deelt het recept voor de ultieme gado gado met huisgemaakte pindasaus. Het maken van pindasaus kost wellicht wat meer tijd, maar het is zeker aan te raden.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Indonesië gratis reisvoorstel >>

Ingrediënten:

- Broccoli
- Bloemkool
- Komkommer
- Sperziebonen
- Wortel
- Taugé
- Bamboescheuten
- Eieren

Ingrediënten voor de pindasaus:

- 3 Aziatische rode sjalotjes (gewone rode ui kan natuurlijk ook)
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 tl trassi of shrimp paste (verkrijgbaar in de toko)
- klein stukje sereh in smalle ringetjes
- 2 grote rode pepers, inclusief de zaadjes
- zonnebloemolie om in te bakken
- 1/2 tl komijn
- 1 tl koriander
- 400 ml water (ongeveer)
- 5 grote eetlepels pindakaas met stukjes
- 1/2 el palmsuiker (of gula djawa) *
- 1 el ketjap manis
- 2 tl gedroogde chili vlokken
- 2 tl sambal badjak**
- beetje limoensap

*Gula djawa oftewel palmsuiker heeft een unieke smaak dus vervangen door gewone suiker kan wel maar zal een andere smaak geven. Het is in blokken en geraspt verkrijgbaar bij de toko. Geraspt is een stuk makkelijker want de blokken zijn keihard.
**We hebben hier sambal badjak gebruikt, omdat dat voor handen was maar een andere sambal is ook prima.

Bereidingswijze:

1. Kook alle groentes apart en niet te gaar. Ze mogen nog best wat beet hebben. Rasp de wortel en giet hier het kookwater overheen. Laat uitlekken. Ook de taugé maar even heel kort blancheren en de sperziebonen juist weer wat langer. Zet apart om af te koelen.

2. Snipper de ui en de knoflook en doe samen met de sereh, trassi en de rode pepers in een vijzel. Maal tot je een grove pasta hebt. Verhit de zonnebloemolie in een flinke steelpan. Bak alles tot het goed begint te ruiken maar zorg dat het niet verbrand.

3. Doe de komijn en de koriander erbij en bak deze even kort mee.

4. Giet het water erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg vervolgens de pindakaas, palmsuiker, ketjap manis, gedroogde chilivlokken, sambal en de limoen toe en roer alles goed door tot het de gewenste dikte heeft. Is het te dun? Doe er dan wat meer pindakaas bij.

5. Je pindasaus is klaar als de olie er een beetje los van komt. Dit kun je goed zien op de foto.

6. Serveer de Gado Gado door op een groot bord alle groentes te rangschikken. Doe de pindasaus in het midden en doe hier de gekookte eitjes op.

Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen