Recept: Japanse sushi bowl
Japan staat bekend om de eenvoud en de pure smaak van de gerechten. Betty van Betty's Kitchen kan maar geen genoeg krijgen van sushi, dus heeft ze een recept voor een Japanse sushi bowl met ons gedeeld. Je serveert de sushi gemakkelijk in één kom: dat scheelt je een middagje sushi rollen! Sushi bowls bestaan voornamelijk uit afgekoelde rijst met rauwkost en verse, rauwe vis zoals zalm of tonijn. Betty bedacht echter een vegetarische variant met gebakken tofu. Hoe je deze maakt, lees je hieronder.
gratis reisadvies
Benodigdheden:
(hoofdgerecht voor 4 personen)
- 300 gram tofu
- 300 gram sushirijst of basmatirijst
- 6 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel agave siroop of honing
- 2 teentjes knoflook
- 12 radijsjes
- 1 kleine winterpeen
- 1 komkommer
- 1 avocado
- 1 nori vel
- 100 gram sojabonen
- sesamolie
- witte en zwarte sesamzaadjes (voor de garnering)
Bereidingstijd: 30 minuten marineren en koken + 10 minuten bereiden
Bereidingswijze:
1. Knijp de tofu goed uit en scheur deze in stukjes. Marineer het in een kom met de sojasaus, rijstazijn, agavesiroop en uitgeperste knoflook. Laat 30 minuten intrekken.
2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.
3. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Schrap de winterpeen en trek er dunne slierten van. Was de komkommer en maak daar ook dunne slierten van. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel hem uit. Snijd deze vervolgens in dunne plakjes. Snijd het nori vel in dunne reepjes.
4. Verhit een scheutje sesamolie in de koekenpan en bak hierin de tofu met marinade gaar gedurende 12 minuten op middelhoog vuur.
5. Verdeel de rijst over de kommetjes. Rangschik de radijs, peen, komkommer en avocado over elke kom en strooi ten slotte de gebakken tofu en sojabonen eroverheen.
6. Maak de sushi bowls af door her en der wat nori stukjes en sesamzaadjes overheen te strooien. Zet eventueel wat extra sojasaus op tafel voor meer smaak.
Eet smakelijk!
Vraag gratis een offerte aan