Vaccinaties voor Kaapverdië

Een vrouw krijgt een inenting
Een vrouw krijgt een inenting

De tickets zijn geboekt, je hebt de nodige zomerkleding uit de kast gehaald en ook het visum is geprint. Kortom, je bent klaar voor een heerlijke vakantie op de Kaapverdische eilanden. Of toch niet? Want hoe zit het eigenlijk met inentingen op Kaapverdië?

Heb je weinig kennis van Kaapverdië? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De vaccinaties

In principe zijn er geen verplichte inentingen voor Kaapverdië, tenzij je in de week voor je bezoek in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Ook wanneer je enkel in dit land moest overstappen en dit langer duurde dan twaalf uur, is een inenting verplicht. Toch is het wel verstandig even de GGD te bezoeken voor je trip naar de archipel. Hoewel er bijna niets verplicht is worden een aantal inentingen wel sterk aangeraden. De eerste is de DTP vaccinatie, welke beschermt tegen difterie, tetanus en polio. De tweede aangeraden vaccinatie zorgt voor weerstand tegen hepatitis A. Probeer er rekening mee te houden dat als je nooit mazelen hebt gehad je er verstandig aan doet ook hier een vaccinatie voor te krijgen. Blijf je langer dan drie maanden op de eilanden dan komen er meer prikken om de hoek kijken. Hepatitus B en buiktyfus zijn ziekten waartegen een vaccinatie sterk wordt aangeraden. Ook is er een kansje op tuberculose. Het kan zijn dat de GGD deze ook voor een kort verblijf al aanraadt. Vooral doen.

Kinderen

In Nederland wordt je als kind vaak al op jonge leeftijd ingeënt tegen rode hond, mazelen en de bof. Indien dit nog niet gebeurt is bij je kind dan wordt het sterk aangeraden alsnog de inenting te halen alvorens je op reis gaat. Het kan zeker geen kwaad en het risico ligt op de Kaapverdische eilanden hoger dan in Nederland. Verder zijn er geen specifieke inentingen of gezondheidsrisico's voor baby's of kinderen ten opzichte van volwassenen. Vraag gratis een offerte aan

Muggen

In de maanden augustus tot november komt op Kaapverdië malaria voor. Deze gevaarlijke ziekte worden op de mens overgedragen door muggen. De muggen op Kaapverdië kunnen ook dengue, oftewel knokkelkoorts, bij zich dragen. Het is dus te raden om muggenbeten te vermijden. Dit kun je doen door een klamboe rond het bed te hangen. Het liefst eentje die geïmpregneerd is met een anti muggen middel. Wijde kleding beschermt het beste tegen muggen wanneer je buiten je bed bent. Muggen kunnen door de wijde kleding moeilijk bij de huid. De insecten worden sneller aangetrokken door donkere kleding dus draag 's avonds veelal wit. Als laatste adviseren wij veelvuldig gebruik te maken van DEET, een insectenwerend middeltje.

Vaak dragen muggen vreselijke ziektes met zich mee
Vaak dragen muggen vreselijke ziektes met zich mee


Op advies van de GGD kunnen nog andere inentingen aangeraden of zelfs verplicht worden. Blijf de adviezen dus goed in de gaten houden en maak eventueel een afspraak voor het spreekuur. Tijdens het spreekuur wordt je persoonlijk geadviseerd op basis van eerder verkregen inentingen. Eenmaal aangekomen op de Kaapverdische eilanden moet je in het achterhoofd houden dat medische hulp niet overal goed bereikbaar is en veelal van een iets lager niveau is dan thuis.
In de grote steden is de zorg vaak prima
In de grote steden is de zorg vaak prima

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen