Beiroet
Beiroet is de hoofdstad van Libanon. Dicht bij de stad ligt de internationale luchthaven Rafik Hariri. Beiroet ligt op een stuk land dat boven de zee uitsteekt. De stad heeft ongeveer 2 miljoen inwoners. Ongeveer 75% van de inwoners van Libanon, wonen in Beiroet.
gratis reisadvies
Accommodaties in de buurt
Ervaringen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Beiroet
Corniche (Beiroet)
De Corniche is een boulevard in Beiroet met een prachtig zicht op de Middellandse Zee. 's Ochtends wordt de boulevard overspoeld met joggers, 's middags zit de boulevard vol met arbeiders die gaan lunchen en 's avonds vind je er vooral stelletjes en families. De hotels langs de boulevard waren flink beschadigd maar zijn ondertussen voor een groot gedeelte gerenoveerd. De cafés aan de Corniche worden goed bezocht; de bekendste en drukste cafés zijn Rouda en Sporting Beach Club. Dicht in de buurt van de boulevard ligt Luna Park, dit is een permanente kermis en vooral leuk om te bezoeken met kleine kinderen.
Národní museum (Beiroet)
Het Národní museum Bejrút is een archeologisch museum in Libanon en is in 1942 geopend. Het museum is te vinden in de hoofdstad van Libanon, Beiroet. Tussen 1995 en 1997 zijn het gebouw en de meeste tentoonstellingen gerestaureerd. In dit museum zijn meer dan 100.000 exposities van de prehistorie tot de Ottamaanse periode te zien. De verzamelingen worden gesorteerd in 7 periodes van de Prehistorie, Bronstijd, IJzertijd, Hellenistische, Romeinse en de Byzantijnse Tijd.
Pigeon Rock (Beiroet)
In de stad Beiroet staan een aantal prachtige rotsen in zee onder de naam Pigeon Rock, ook wel bekend onder de naam Rots van Raouche. De lokale bevolking ziet de rotsformatie als gigantische wachters van de stad. Bij de rotsen is het eigenlijk altijd erg druk, maar vooral met zonsondergang stroomt de mensenmassa richting de Corniche boulevard om vanaf daar het prachtige uitzicht op de Pigeon Rock te bewonderen.
Souk el Tayeb (Beiroet)
Een van de bekendste biologische boerenmarkt moet zeker bezocht worden. Deze markt genaamd Souk el Tayeb, is de eerste biologische boerenmarkt. Het is een wekelijkse markt in de openlucht op 3 locaties, 2 van de locaties zijn in Beiroet en 1 in Byblos. Naast de vele biologische producten, verkopen zij ook Libanese producten. De markt wordt georganiseerd door een non-profit coöperatie.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Libanon bekijken.
Vervoer
Om in Beiroet te komen kun je gebruik maken van het vliegtuig. De vlucht naar Beiroet gaat niet rechtstreeks vanuit Nederland. Vanuit Parijs, Duitsland en Frankrijk. In Beiroet kan er met (grote) bussen of taxi's gereisd worden.
Geschiedenis
De hoofdstad van Libanon is sinds 1923 de stad Beiroet. Oorspronkelijk gaven de Feniciërs de stad de naam Beroth. Dit heeft als betekenis 'de stad van de bronnen'. De stad is meer dan 5000 jaar oud. Het is genoemd naar de rivier die vast zit aan de stad.