Keetmanshoop
Keetmanshoop is de grootste stad in zuidelijk Namibië. Keetmanshoop ligt tussen de Namib-woestijn en de Kalahari en is de hoofdstad van de zuidelijke provincie Karas. Het is een stad van betekenis in de omgeving met verschillende supermarkten, scholen, banken kerken en een ziekenhuis. Door de verkoop van schapenwol was de stad in de 20e eeuw erg bekend in de Europese modewereld. Maar om heel eerlijk te zijn heeft de stad niet heel veel bezienswaardigheden. Over het algemeen komen de meeste mensen hier die op doorreis zijn. Één dag/nacht hier verblijven is meer dan genoeg, het aanbod accommodaties is dan ook niet heel groot. Wat wel zeker een bezoek waard is zijn de kokerbomen in het Quiver Tree Forest, sommige bomen zijn wel 300 jaar oud.
gratis reisadvies
Plaatsen in de buurt van Keetmanshoop (Namibië) :
Accommodaties in de buurt
Ervaringen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Keetmanshoop
Keetmanshoop (Keetmanshoop)
Keetmanshoop is de hoofdstad van de provincie Karas en ligt in het zuiden van Namibië. Het is daarnaast gelegen op een heuvelrug, tussen de Lüderitz en de Namib-woestijn in. Een bekende bezienswaardigheid in Keetmanschoop is 'De Speeltuin van de Reuzen'. Dit staat bekend om zijn vreemde rotsformaties die er liggen. Het is alsof een reus granieten rotsblokken heeft gegooid. Daarnaast is er een bos met kokerbomen.
Keetmanshoop museum (Keetmanshoop)
Het museum van Keetmanshoop is gevestigd in een oude kerk. In 1890 was deze kerk verwoest door een krachtige vloed, maar hij werd later weer opnieuw gebouwd. De kerk heeft nu een monumentale status. Binnenin vind je alle informatie over de geschiedenis van Keetmanshoop. Daarnaast is er in de tuin een ossenwagen met een Nama-hut gebouwd. De openingstijden van het museum zijn maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 12.30 uur en tussen 13.30 uur en 16.30 uur. De entree is gratis.
Sossusvlei (Keetmanshoop)
De Sossusvlei is een mooie vallei die bestaat uit klei en is centraal gelegen in de woestijn van Namibië, die zich in de regio Hardap bevindt. Verder maakt de vallei onderdeel uit van het Namib-Naukluft National Park. De Sossusvlei is te herkennen aan de rode en hoge zandduinen die om de vallei heen liggen. De planten die er groeien, zoals de acacia, krijgen water als de Tsauchab overstroomt. Dit gebeurt echter niet heel vaak. Vanuit Keetmanshoop ligt de vallei op ongeveer 500 kilometer afstand met de auto. Toch is het zeker de moeite waard om er een bezoek aan te brengen.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Namibië bekijken.
Vervoer
Keetmanshoop is een belangrijke verkeersader van Namibië. Je kunt vanaf hier naar verschillende plaatsen in de omgeving zoals Windhoek, Karasburg en Mariental. Ook kun je met de trein (Trans-Namibië) van Windhoek naar Upington in Zuid-Afrika.
Geschiedenis
Missionaris Johan Schröder liet in 1866 een kerk bouwen en dit was de geboorte van de stad. Deze kerk werd in 1890 door een sterke vloed verwoest, maar snel hersteld. Tegenwoordig is het Keetmanshoop Museum er gevestigd. In de 19e eeuw stond dit stadje bekend als Modderfontein en de streek als Swartmodder. Deze namen werden gegeven omdat de rivier die door de plaats stroomt vaak zwart kleurde tijdens het regenseizoen. In 1907 zorgde een Duitse gouverneur ervoor dat de eerste schapen vanuit Duitsland naar Namibië werden geëxporteerd. Het bleek een gouden greep, want het dier kon goed tegen de hitte en droogte. De kwaliteit van de vacht was zo van zo'n goede kwaliteit dat er binnen de Europese modewereld snel veel vraag naar was. Dit duurde tot de jaren '70, toen onder invloed van dierenrechtenorganisaties de slacht van de jonge Karakullammetjes aan de kaak gesteld werd. Veel boeren zijn door deze veranderingen failliet gegaan of overgegaan op andere type schapen.
Weer
Namibië kent een woestijn klimaat waarbij het in de zomer meestal zo gemiddeld rond de 34 graden is en wat 's nachts dan weer zakt naar een graad of 18. In de winter maanden zijn de temperaturen wat milder en liggen dan tussen de 20 en 25 graden en heb je kans dat het 's nachts tegen het vriespunt komt. Over het algemeen is het het hele jaar vrij droog maar in de maanden februari en april kan er toch wel wat neerslag vallen.