Reisadvies: Is Syrië een veilig vakantieland?
gratis reisvoorstel aanvragenIn Syrië is er een burgeroorlog gaande, waardoor het hele land onveilig is. Het reisadvies voor Syrië is dan ook negatief. Voor het hele land geldt het advies niet te reizen.
Syrië is een land in Azië. Het grenst aan Turkije, Irak, Jordanië, Libanon, Israël en de Middellandse Zee. In 2011 begon de burgeroorlog in Syrië en deze oorlog is nog steeds gaande waardoor het in heel Syrië niet veilig is. In heel het land vindt veel geweld plaats met dagelijkse aanslagen. Dit gebeurt ook op plaatsen waar burgers zijn. Door de onveilige situatie geldt er een negatief reisadvies voor heel Syrië.
Huidig reisadvies Syrië
Het reisadvies voor Syrië is rood. Alle reizen naar Syrië worden op dit moment sterk afgeraden. Voor het hele land geldt een negatief reisadvies voor de burgeroorlog die er gaande is. De situatie is in heel Syrië onveilig.
Gratis reisvoorstel aanvragen
Onveilige gebieden in Syrië
Het is in heel Syrië niet veilig om te verblijven vanwege de burgeroorlog. Op 15 maart 2011 begonnen de protesten in Syrië. De betogers vroegen om politieke hervormingen, een einde aan de overheersing van de Ba'ath-partij, meer burgerrechten en het einde van de noodtoestand die al sinds 1963 bestaat. Er werden marsen gehouden en mensen gingen in hongerstaking. Na een paar maanden begonnen de gewelddadigheden. Soennitische deserteurs uit het leger, Syrische islamisten uit de Syrische Moslimbroederschap en salafisten begonnen samen een gewapende strijd die gericht was tegen het Syrische leger, de politie en het bewind van president Bashar al-Assad. De regering op haar beurt slaat hard terug en probeert opstand neer te slaan. Deze oorlog heeft veel mensen het leven gekost. Vanwege de onstabiele situatie zijn veel Syriërs gevlucht.
Reisexpert Reisgraag.nl
Veiligheid in Syrië
In heel Syrië komt terrorisme voor in de vorm van geweld, aanslagen, gevechten, luchtaanvallen en bombardementen. Ook burgers zijn hier vaak het slachtoffer van waardoor de situatie onvoorspelbaar is. Daarnaast neemt Nederland deel aan de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering ISIS. Nederlanders lopen daarom een groot risico slachtoffer te worden van geweld en aanslagen. In Syrië komen regelmatig demonstraties en ontvoeringen voor. Beiden vinden plaats om politieke, criminele en terroristische redenen.
Heb je vakantieplannen? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan gemaakt door een expert.
Link
Voor het actuele reisadvies voor Syrië kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.