Verenigde Arabische Emiraten
Ahlan wa Sahlan! Betekent 'Welkom in de Verenigde Arabische Emiraten!'. De Verenigde Arabische Emiraten zijn 7 verschillende emiraten (gebieden) die allen onder leiding staan van een sjeik. De sjeik van Abu Dhabi wilde het gebied graag verenigen en kwam met het idee om er een apart land van te maken, zo ontstond uiteindelijk in 1971 de Verenigde Arabische Emiraten. In alle emiraten spreken ze dezelfde taal en gebruiken ze dezelfde munteenheid (dirham). Wel is er overal een andere regelgeving. Abu Dhabi is vanaf het begin de hoofdstad en is tevens de rijkste emiraat, voornamelijk door de winning van olie. Dit geld wordt wel gebruikt in de andere emiraten om bijvoorbeeld scholen, wegen en moskeeën te bouwen. Sharjah is misschien wel het meest conservatieve, als je alleen al een leeg blikje bier in de auto hebt liggen kun je daar een bekeuring voor krijgen. De sjeik van Abu Dhabi is president en die van Dubai vice-president. Dit wordt wel democratisch gekozen (door de 7 rijkste families van de sjeiks) maar is al vanaf begin hetzelfde. Vooral Fujairah is bezig met een inhaalslag om alles te moderniseren. Wel willen ze graag de authentieke bevolking behouden, 50% van de bevolking is dan ook emiraat. In Dubai is slechts 16% emiraat, de rest zijn expats. De totale kustlijn is 700 km, waarvan 100 km oostkust in Fujeirah.
De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is gelegen in Azië en grenst aan Saoedi-Arabië en Oman. De Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Ook wel de 7 emiraten genoemd.
Hoewel de Verenigde Arabische Emiraten minder afhankelijk worden van natuurlijke grondstoffen als bron van inkomen, spelen aardolie en aardgas nog steeds een grote rol in de economie, zeker in Abu Dhabi, het grootste emiraat. Een grote opleving in de bouw, een zich uitbreidende industrie en een snel groeiende dienstensector helpen de Verenigde Arabische Emiraten met het diversifiëren van hun economie. Over het hele land zijn er bouwprojecten in uitvoering en bouwprojecten met een hoge status. Voorbeelden van die projecten zijn de Burj al Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, de internationale luchthaven Dubai World Central, die de duurst gebouwde luchthaven ooit zal worden, en de drie Palm eilanden, de grootste kunstmatige eilanden ter wereld.
Dubai is een belangrijke thuishavens voor westerse fabrikanten. Het grootste deel van het bankwezen van de nieuwe stad en de financiële centra zijn gevestigd in het havengebied.
Je moet je realiseren dat je te gast bent in een Islamitisch land, dus geen onbedekte schouders of knieën als je een moskee bezoekt. Op het strand en in de winkelcentra zijn de kledingvoorschriften minder strikt, maar is het ook gewenst om je aan te passen aan de plaatselijke normen en waarden.
gratis reisadvies
- Officiele naam:
- ISO:
- AE
- Ligging:
- midden Midden-Oosten
- Hoofdstad:
- Abu Dhabi
- Inwoners:
- +/- 4500000
- Taal:
- Arabisch
- Godsdienst:
- Moslim
- Tijdzone:
- UTC +4
- Munteenheid:
- Dirham
- Klimaat:
- woestijnklimaat
- Oppervlakte:
- 83600 km²
Ervaringen
Pagina 1 van 5 met 50 resultaten
Prachtig mooi stad om te verkrijgen. Niet goedkoop noch echt duur. We voelden erg veilig en de mensen waren vriendelijk.
- Algemeen 8
- Uitgaan 8
- Cultuur 4
- Bezienswaardigheden 4
- Inwoners 8
- Ligging 8
top stad
- Algemeen 10
- Uitgaan 10
- Cultuur 10
- Restaurants 10
- Bezienswaardigheden 10
- Inwoners 10
- Ligging 10
Een bijzondere ervaring en voor herhaling vatbaar
- Algemeen 9
- Uitgaan 10
- Cultuur 6
- Restaurants 10
- Bezienswaardigheden 5
- Inwoners 9
- Ligging 8
We vonden het een goede mix van bezienswaardigheden zien en relaxt genieten. Kortom genieten van sfeer en cultuur.
- Algemeen 10
- Uitgaan 10
- Cultuur 10
- Restaurants 10
- Bezienswaardigheden 10
- Inwoners 10
- Ligging 10
ik kwam voor de expo en was er slecht een paar dagen
- Algemeen 8
- Uitgaan 6
- Cultuur 7
- Restaurants 6
- Bezienswaardigheden 8
- Inwoners 7
- Ligging 9
Genoeg bezienswaardigheden, veel cultuurvariaties qua restaurants die er aanwezig Zijn. Shopping malls giga groot, wel heel duur voor dezelfde producten die je in Nederland kan halen!
- Algemeen 8
- Uitgaan 7
- Cultuur 10
- Restaurants 10
- Bezienswaardigheden 10
- Inwoners 10
- Ligging 10
Mooi land, lekkere temperaturen! Prijzen zijn wel heeel hoog!
- Algemeen 10
- Uitgaan 7
- Cultuur 10
- Restaurants 10
- Bezienswaardigheden 10
- Inwoners 9
- Ligging 10
Prachtige en unieke bestemming waar ik waarschijnlijk maar 1 keer in mijn leven kom.
- Algemeen 10
- Uitgaan 10
- Cultuur 10
- Restaurants 10
- Bezienswaardigheden 10
- Inwoners 10
- Ligging 10
Dubai is een wereldstad waar je niet uitgekeken raakt op de wolkenkrabbers aan het strand. Je pakt de huur auto en rijdt over uitstekende snelwegen zo de woestijn door, om te snorkelen in de Golf van Oman. Over de bergen naar de andere kant van de Emiraten. Onderweg zie je de kamelen. Als je te weinig benzine hebt krijg je 5 liter voor een 'safe trip'' Vandaar de iets lagere cijfers voor het strand. Vissen zie je niet. Dan moet je naar de andere kant van het land.
- Algemeen 10
- Uitgaan 10
- Cultuur 7
- Restaurants 8
- Bezienswaardigheden 10
- Inwoners 10
- Ligging 10
De moskee is prachtig
- Algemeen 9
- Uitgaan 8
- Restaurants 8
- Bezienswaardigheden 9
- Inwoners 9
- Ligging 9
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Volgende
Vakantieverhalen / reisverslagen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Verenigde Arabische Emiraten
winkelcentra (Umm Al Qaywayn)
Er zijn twee grote winkelcentra in Umm Al Qaywayn: Al Manama Mall en Lulu Hypermarket. Al Manama Mall heeft meer dan 40 winkels op het gebied van kleding, speelgoed en cadeaus. Wanneer je het shoppen beu bent kun je uitrusten in een van de vele restaurants en cafés. Lulu Hypermarket is een populaire winkel met eten, drinken, kleding, sieraden en cosmetica. Eigenlijk is alles wat je nodig hebt dus wel te vinden in deze winkelcentra.
Al-Dour (Umm Al Qaywayn)
Al-Dour was van 200 jaar voor Christus tot 200 jaar na Christus een van de belangrijkste handelshavens van Umm Al Qaywayn. De stad was vroeger te vinden op de plek van de huidige hoofdstad van het emiraat en is er tegenwoordig dus niet meer. De stad is dus niet meer te bezoeken, maar er staat nog wel een openbaar monument. Het monument, in Umm Al Qaywayn, is een klein vierkant fort, met ronde hoektorens en een kleine tempel.
Dreamland Aqua Park (Umm Al Qaywayn)
Het Dreamland Aqua Park is het grootste waterpark in de Verenigde Arabische Emiraten. Het ligt aan de kust van Umm Al Qaywayn. Met 250.000 m² waar meer dan 30 glijbanen en andere attracties te vinden zijn is het waterpark zeker het bezoeken waard. Er kunnen dagelijks 10.000 bezoekers naar binnen en het park is het gehele jaar elke dag geopend. Leuk voor de hele familie!
Central Souk (Sharjah)
Souks zijn er in Sharjah in overvloed. Onderhandelen over de prijs is hier de normaalste zaak van de wereld en contant betalen hoort erbij. De Central Souk is de meest bekende en werd geopend in 1979. Hier vind je ongeveer 600 shops die van alles verkopen, van goud en diamanten tot elektronica. Andere souks in Sharjah zijn Souk Al Arsah, Souk Al Ghuwair, Fish Souk en Fruit & Vegetable Souk.
Stadsparken (Sharjah)
In Sharjah-city vind je ongeveer 30 stadsparken. Deze parken zijn vooral populair onder families. In het weekend is het in de parken het drukst, omdat er veel picknickplekken te vinden zijn. Ook zijn er in de parken speciale plaatsen aanwezig om een barbecue te organiseren, waar veel gebruik van wordt gemaakt. In sommige parken zijn speciale vrouwen-avonden. Het grootste park is gelegen naast de luchthaven en heet Sharjah National Park.
Sharjah Maritime Museum (Sharjah)
Sharjah Maritime Museum is gelegen op een prachtige locatie aan het begin van de Al Khan Lagoon. In en rondom het museum maak je kennis met het maritieme verleden van Sharjah dat vandaag de dag een groot deel uitmaakt van Sharjah's erfgoed. Je ziet er onder andere gerestaureerde dhows en het speciale visgerei wat nodig is om Arabische parels te vinden. Het museum opende voor het eerst haar deuren in 2003.
Het aquarium van Sharjah (Sharjah)
Het aquarium van Sharjah staat werd in 2008 geopend. In het aquarium zijn veel lokale vissen van dichtbij te bewonderen, je kunt er dan ook prachtige foto's maken zonder dat je voeten nat worden. Er hangen verschillende touchscreens op, waarop informatie over de verschillende dieren te lezen is. De oprichters van het aquarium hopen toeristen zo meer te leren over de wateren van de Verenigde Arabische Emiraten.
De universiteit van Sharjah (Sharjah)
De universiteit van Sharjah vind je aan de rand van de stad Sharjah, welke in 1997 werd opgericht. Het gebouw is in typisch oosterse stijl gebouwd, met veel versiersels en ornamenten. De universiteit wordt nog steeds geregeerd vanuit de streng islamitische tradities en waarden. Er is daarom een scheiding tussen de mannencampus en de vrouwencampus en ook andere islamitische regels dienen nageleefd te worden.
Awafi (Ras al-Khaimah)
In december of januari wordt elk jaar het 3 weken durende festival Awafi gehouden. De meest spectaculaire attractie van dit festival is de zandduinrace met auto's met vierwielaandrijving. Op het terrein dat gratis te betreden is vind je naast de zandduinen ook verschillende eet- en drinkkraampjes. Veel families nemen tijdens het festival eten en drinken mee en gaan tijdens de race picknicken. Dit zorgt voor een relaxte en gezellige sfeer.
Souq van Ras al-Khaimah (Ras al-Khaimah)
De oude stad van Ras al-Khaimah is zeker een bezoekje waard. Je vindt er zowel moderne als oude winkeltjes en ook zijn er nog verschillende traditionele werkplaatsen te ontdekken. De souq mag je bij een bezoek aan de oude stad ook niet overslaan. Dit is een openluchtmarkt waar je allerlei specerijen en andere handelswaren kunt kopen. Hier vind je vast en zeker een mooie souvenir om mee naar huis te nemen.
Nationale Museum (Ras al-Khaimah)
Het Nationale Museum van Ras al-Khaimah vind je in het voormalig paleis van de familie Al Qawasim. In het museum zijn stukken te zien die betrekking hebben op de geschiedenis van de kunst van Ras al-Khaimah, maar ook veel archeologische museumstukken uit het emiraat worden hier tentoongesteld. Wanneer je het museum bezoekt krijg je dus een goede indruk over het verleden van dit deel van de Verenigde Arabische Emiraten.
De Bidya Moskee (Fujairah)
De Bidya Moskee is een van de oudste moskeeën van de Verenigde Arabische Emiraten. Waarschijnlijk stammen de fundamenten van deze moskee al in de 14e eeuw. Dit is niet helemaal zeker, omdat het meten bemoeilijkt wordt door het materiaal wat voor de moskee is gebruikt. De moskee bestaat uit modder en steen en er is geen hout gebruikt waaraan je zou kunnen zien hoe oud het gebouw is. Aan het einde van de 20e eeuw is het compleet gerenoveerd.
Fort Fujairah (Fujairah)
Fort Fujairah is samen met de vrijdagmarkt de bekendste bezienswaardigheid van Fujairah. Het fort werd gebouwd aan het einde van de 17e eeuw en is hiermee het oudste fort van de Verenigde Arabische Emiraten. Na een bombardement in het begin van de 20e eeuw is het fort inmiddels gerenoveerd. Naast het fort bevindt zich Fujairah Museum waar je van alles kunt leren over de geschiedenis van de stad en de regio.
Vrijdagmarkt (Fujairah)
Fujairah vrijdagmarkt is 7 dagen per week open. De naam komt van vroeger, toen men van west naar oost wilde reizen en men Fujairah passeerde. Omdat vrijdag geen werkdag is kwamen velen op vrijdag naar deze plaats. Om deze mensen iets aan te kunnen bieden is er een kleine markt ontstaan, die later is uitgegroeid tot een grotere markt met allerlei handelswaren. Vooral fruit, tapijten en speelgoed zijn belangrijke artikelen. Natuurlijk zijn er vandaag de dag ook genoeg souvenirs te vinden.
Archeologische opgravingen (Fujairah)
Er zijn in het emiraat Fujairah meerdere archeologische opgravingen gedaan en een aantal van deze opgravingen zijn ook voor toeristen te bezoeken. Bij de meeste plekken mag je overigens niet zelf rondlopen, maar worden er tours onder leiding van een gids gegeven. Dit maakt het alleen maar interessanter, omdat de gids je allerlei informatie geeft over de historie en functie van de verschillende opgravingen en gebouwen.
Forten (Ajman)
Er staan verschillende forten in Ajman die de moeite waard zijn om te bezoeken. Red Fort is vernoemd naar de rode kleur stenen waarmee het is gebouwd. Het is een mooi bouwwerk dat werd gebouwd toen Sheikh Humaid bin Abdulaziz Al Nuaimi aan de macht was. Ajman Fort is gebouwd in de late 18e eeuw met lokale materialen, zoals koraal. Er wordt gezegd dat dit een van de mooiste citadels is van deze emiraat. Tegenwoordig zit er een museum in dit fort.
Dhow-plaats (Ajman)
De dhow-plaats in Ajman is de grootste boot-bouwplaats ter wereld en ook de grootste dhow-bouwplaats. Je vindt de bouwplaats ten noorden van de haven van Ajman. Tijdens de bouw van een dhow wordt er alleen gebruik gemaakt van traditioneel gereedschap en handwerk, wat erg uniek is vandaag de dag. Er worden in 1 keer zo'n 20 tot 30 boten gebouwd die vervolgens te water worden gelaten.
Het Ajman Museum (Ajman)
Het Ajman Museum vind je in een 18e-eeuws fort dat vroeger gebruikt werd als vesting voor de leiders van de Verenigde Arabische Emiraten. Nadat de leiders van de emiraten een nieuw onderkomen hadden gevonden werd het fort het politiebureau van Ajman. Tegenwoordig is het fort een museum en in het museum worden de levensstijl en de traditionele beroepen uit het emiraat getoond. Het laat modellen van antieke en traditionele industrieën zien en toont op deze manier de manier van leven door de jaren heen.
Abu Dhabi Heritage Village (Abu Dhabi)
Abu Dhabi Heritage Village is een nagebouwd dorp waar je een goed krijgt hoe het leven eeuwen geleden was in deze streek. In die tijd was er nog geen olie gevonden en moest men zien te overleven in de woestijn. In Heritage Village bevinden zich voorbeelden van de kleding die werd gedragen tot culturele objecten.
Marina Mall (Abu Dhabi)
Marina Mall is een modern winkelcentrum waar de lokale bevolking en de toeristen ontsnappen aan de warmte van de woestijn. Dit winkelcentrum is voorzien van een 100 meter hoog uitkijkplatform, een ijsbaan, een bowlingbaan, muzikale fonteinen en honderden winkels van bekende merken. Ook zijn er restaurants en cafés waar je rustig een hapje en drankje kunt doen tijdens het shoppen. In Abu Dhabi bevindt zich ook de Abu Dhabi Mall, een modern winkelcentrum met veel winkels.
Yas Marina Circuit (Abu Dhabi)
Als je het Yas Marina Circuit wil bezoeken is het aan te raden dit te doen wanneer er geen races zijn. Anders zijn de kaartjes behoorlijk prijzig en het is dan ook erg druk. Wanneer je een mooi uitzicht wilt hebben op het circuit kun je het beste op een van de terrassen van het Yas Marina Hotel gaan kijken. Hier kun je lekker lunchen en genieten van de jachthaven en de oefenrondjes van de coureurs.
Ferrari World (Abu Dhabi)
Eind 2010 werd in Abu Dhabi Ferrari World geopend, met zijn 200.000 m² is dit pretpark het grootste indoor pretpark ter wereld. Alles draait om snelheid en het Italiaanse merk Ferrari, zo is er een achtbaan waar je met 240 kilometer per uur wordt gelanceerd. Rond de opening van het park stonden er bij attracties wachttijden van meer dan 3 uur, dat is natuurlijk wel iets afgenomen. Maar nog steeds is het Ferraripark een enorm populaire bezienswaardigheid.
Abu Dhabi Golf Club (Abu Dhabi)
Midden in de woestijn ligt een prachtig groen golfresort; de Abu Dhabi Golf Club. Door het heuvelachtige landschap van de woestijn zijn er nogal wat hoogteverschillen bij de holes. Er zijn 36 holes die over 162 hectare verspreid zijn. Naast de hoogteverschillen zijn er nog een aantal extra's aangelegd voor de golfers, zo zijn er bunkers, zoutwatermeren en sierstruiken en -bomen. De golfclub is niet alleen voor gevorderde golfers een mooie baan om te golfen, maar vooral ook voor de beginners.
Creek-tour (Dubai)
Er zijn verschillende manieren om Dubai te ontdekken, één van de manieren is een Creek-tour; een mini-cruise over de creek in Dubai. De meeste tours gaan meerdere keren per dag en duren ongeveer één uur. Bij sommige tours zit een diner op de dhow bij de tour in, deze kun je romantisch privé huren maar ook met meerdere personen. Meestal vertrek je in Dubai met een watertaxi (abra) naar de dhow waarmee je de tour gaat doen.
Indoor skiën (Dubai)
Hoewel de temperaturen in het Midden-Oosten makkelijk de 40°C overstijgen hebben ze in Dubai toch een skipiste gemaakt; een indoor skipiste dat wel. Er is een indoor ski-oord gemaakt met meer dan 22.500 m² aan pistes, restaurants en bars. Het oord is een gedeelte van het winkelcentrum Mall of the Emirates. Wanneer je een keer genoeg hebt van de hitte en een dagje van je reis kunt uittrekken dan is de indoor skipiste in Dubai zeker een aanrader.
Dubai Mall (Dubai)
Het grootste winkelcentrum van de Verenigde Arabische Emiraten is de Dubai Mall. Het winkelcentrum maakt indirect deel uit van de Burj al Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Er zijn in totaal bijna 1.200 winkels in het centrum op meer dan 500.000 m². Omdat er veel mensen op het winkelcentrum afkomen is er een parkeerplaats aangelegd die plaats biedt aan 14.000 auto's. In de Dubai Mall vind je niet alleen winkels maar zijn er ook een aantal filmzalen en een aquarium.
Emirates Towers (Dubai)
De skyline van Dubai wordt mede bepaald door de Emirates Towers, twee hoge wolkenkrabbers aan de Sjeik Zayed Road. De Emirates Office Tower, de eerste toren van de twee, heeft een hoogte van 355 meter. De tweede toren, de Emirates Hotel Tower, is met een hoogte van 309 meter het op 26 na hoogste gebouw ter wereld. De twee torens worden verbonden door een winkelcomplex met de naam The Boulevard. Rondom de toren is bijna 600.000 m² aan meertjes, tuinen, parkeerplaatsen, parkjes en watervallen aangelegd.
Bastakiya (Dubai)
Wanneer je rondloopt in de oude wijken van Dubai kom je ook door de wijk Bastakiya. Hier doe je meteen een stap terug in de tijd naar de tijd voor de airconditioning en elektriciteit. De traditionele huizen in de wijk worden gekoeld door windtorens. Wanneer je op zoek bent naar deze traditionele woningen kun je het beste direct ten oosten van het Al Fahidi Fort kijken. De meeste huizen in de wijk hebben ook nog steeds de zandkleur die veel voorkomt in het Midden-Oosten.
Sjeik Zayed-moskee (Abu Dhabi)
De grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten staat in Abu Dhabi. De sjeik Zayed-moskee staat niet alleen bekend als grootste moskee van de V.A.E. maar ook als één van de zeven grootste moskee ter wereld. De moskee is vernoemd naar de eerste president van de V.A.E. die ook in de moskee ligt begraven. Voor publiek is de moskee de gehele dag van zaterdag tot donderdag geopend. Er kunnen 50.000 moslims tegelijk bidden in deze moskee. Er zijn twee wereldrecords die op naam staan van de moskee, namelijk die van het grootste tapijt ter wereld en die van de grootste kroonluchter ter wereld. Je hoeft hier geen speciale kleding voor aan want bij de ingang krijgen alle vrouwen een zwarte abaya met bijpassende hoofddoek. Voor de mannen met korte broek is er een kandura, die de benen bedekt.
Vrijdagmarkt Fujairah (Fujairah)
De vrijdagmarkt in Fujairah is 7 dagen per week, alhoewel de naam anders laat denken. De naam komt van vroeger, als men van west naar oost wilde reizen kwam men door Fujairah. Omdat vrijdag geen werkdag is kwamen passeerden velen op vrijdag deze plaats. Om de reizigers wat aan te bieden is er een kleine markt ontstaan welke is uitgegroeid tot een grote markt met allerlei handelswaren maar voornamelijk fruit, tapijten en speelgoed. Natuurlijk zijn er vandaag de dag ook genoeg souvenirs te vinden.
Souk Madinat (Dubai)
De souk Madinat in Dubai bestaat vooral uit kleinschalige winkels die bedoeld zijn voor en gericht zijn op toeristen. Je kunt hier bijna alle souvenirs vinden, lokale gebruiksproducten, kruiden, kleding en Arabische objecten voor thuis zoals waterpijpen, tapijten, schilderijen en sculpturen. Maar ook wanneer je niet van plan bent souvenirs te gaan kopen is het de moeite waard om rond te snuffelen op de markt. Aan de westelijke zijde van de souk staat een grote waterpartij die een vast onderdeel is van het watersysteem dat voor het naburige resort wordt gebruikt. Bij deze waterpartij zijn een aantal leuke restaurantjes waar je kunt lunchen met een mooi uitzicht op de Burj al Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.
Vismarkt in Sharjah (Sharjah)
De vismarkt in Sharjah is een goede plek om goedkoop verse vis te kopen. Ook als je geen verse vis nodig hebt, is het een hele belevenis om de bedrijvigheid op de markt te zien.
Dubai Museum (Dubai)
Het belangrijkste museum in Dubai is gelegen in het Al Fahidi Fort, het oudste nog bestaande gebouw in Dubai (1787). In 1971 werd het Dubai Museum door de toenmalige heerser van Dubai geopend, het doel van de heerser was om met het museum te laten zien hoe het traditionele leven in Dubai eruit zag. Tegenwoordig bevat het Dubai Museum plaatselijke oudheden maar ook voorwerpen uit de Afrikaanse en Aziatische landen die in het verleden handelde met Dubai.
Nationaal Museum van Ras al-Khaimah (Ras al-Khaimah)
Het Nationaal Museum van Ras al-Khaimah is gelegen achter het hoofdbureau van de politie in een fort dat de residentie van de regerende familie was tot in de vroege jaren 1960. Het Nationaal Museum herbergt een collectie van archeologische en etnologische kunstvoorwerpen. De Qawasim Kamer op de eerste verdieping bevat documenten, manuscripten en verdragen tussen de heersers van Ras al-Khaimah en de Britse regering, evenals een aantal traditionele wapens die behoren tot de regerende familie.
Vakantiebestemmingen in Verenigde Arabische Emiraten
Accommodaties
Artikelen
Eten en drinken
In de keuken van de Emiraten vind je veel Indiase invloeden terug. Tijdens iedere maaltijd eet men een plat brood. Ook dadels zul je bij veel maaltijden terug vinden. Er worden veel zeevruchten, geitenvlees, lamsvlees en rijst gegeten in de traditionele keuken van de emiraten.
Na het eten wordt de obligate qahwa (koffie) geserveerd. Verder wordt er de hele dag door veel (zwarte) thee gedronken. Net als in vele andere landen in het Midden-Oosten wordt ook in de Verenigde Arabische Emiraten kamelenmelk gedronken, dit is rijk aan ijzer en vitamines B en C.
Vervoer
KLM vliegt zeven dagen per week rechtstreeks naar Dubai en Abu Dhabi vanaf Schiphol. Een rechtstreekse vlucht duurt ongeveer 6 à 7 uur. De nationale luchtvaartmaatschappij is Emirates Airlines. Diverse andere luchtvaartmaatschappijen onderhouden ook lijn- en chartervluchten op Abu Dhabi, Dubai en Sharjah vanaf Schiphol en Brussel, soms met een overstap of verbinding vanaf Londen, Parijs of Frankfurt.
De auto is een geschikt vervoermiddel om de Verenigde Arabische Emiraten te verkennen. Het wegennet is goed en de meeste afstanden zijn niet al te groot. Voor een rit door de woestijn of de bergen is een terreinwagen en een goede voorbereiding noodzakelijk. Houdt er tevens rekening mee dat het gevaarlijk kan zijn in de bergen als het geregend heeft. Verzameltaxis en minibussen zijn een prima vervoermiddel om van de ene stad naar de andere te reizen. De ritprijs wordt gedeeld met de andere reizigers. Men vertrekt pas als de taxi of het busje vol is, hier zijn geen vaste tijden voor. Onderweg kan op de gewenste plaats in- en uitgestapt worden. De prijs van de rit staat vast, evenals het begin- en eindpunt. Er wordt betaald tijdens de rit, of bij het uitstappen. Binnenlandse vluchten binnen de Verenigde Arabische Emiraten kunnen het beste vermeden worden aangezien ze als een internationale vlucht wordt beschouwd. Er is dan namelijk weer een nieuw visum nodig. In Dubai en Ras Al-Khaimah verzorgen vele abras (watertaxis) de verbinding tussen de beide oevers van de lagune. Passagiers worden snel en goedkoop naar de andere kant gebracht. Een abra kan ook gehuurd worden voor een rondvaart. In Dubai zijn twee metrolijnen waarmee je de hele stad kunt ontdekken.
Visum
Voor een vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal 3 maanden geldig is. Bij aankomst op de luchthaven krijg je een gratis stempel in het paspoort welke een maand geldig is. Wil je langer blijven dan moet je dat ruim voordat de geldigheid van het maandstempel verloopt bij de immigratiedienst aanvragen. Let erop dat de toegang tot de Verenigde Arabische Emiraten wordt geweigerd als je een stempel van Israël in het paspoort hebt.
Prijsniveau
Het prijsniveau in de Verenigde Arabische Emiraten ligt gelijk aan dat in Nederland. De munteenheid in de Verenigde Arabische Emiraten is de dirham.
Veiligheid
De veiligheid is erg hoog. De wetten zijn streng en criminaliteit is er weinig. Ondanks dat het een islamitisch land is kun je als westerse vrouw goed alleen reizen.
Medische informatie
Het gezondheidsniveau staat op een heel hoog peil en is te vergelijken met Europa. In bijna elke plaats vind je een apotheek waar veel westerse medicijnen in voorraad zijn.
Er zijn geen verplichte inentingen maar er worden er wel een aantal aangeraden. Neem voor actuele adviezen contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.
Er zijn strenge hygiëneregels.
Kraanwater is drinkbaar maar er zijn ook flessen water te koop.
Bevolking
Veel van de grootschalige projecten komen tot stand door het werk van duizenden arbeiders uit vooral India en Pakistan, die een groot deel van de bevolking uitmaken (alleen mensen met ouders die geboren zijn in Dubai mogen zich overigens Dubainaar noemen) en die vaak onder erbarmelijke omstandigheden hun werk moeten doen. Zo moet er gewerkt worden bij temperaturen boven de 50°C en worden veiligheidsmaatregelen vaak niet gehandhaafd waardoor er veel doden vallen. De lonen liggen er ook erg laag; gemiddeld 160-300 dollar per maand, waarvan vaak nog de kosten voor voedsel afgaan. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn niet altijd even goed. Veel arbeiders moeten lange dagen maken en mogen niet wisselen van werkgever en lonen worden soms te laat uitbetaald. In Dubai is ongeveer 80% van de inwoners van buitenlandse afkomst, zo woont er o.a. een grote populatie Indiërs, ongeveer 400.000. Fujairah daarentegen wilt graag dat minstens 50% van de bevolking emiraat is.
De taal
De officiële taal is het Arabisch, dit wordt door ongeveer 70% van de bevolking gesproken. Daarnaast wordt er nog o.a. Bengali, Deens, Panjabi, Engels, Frans Hindi, Japans, Swahili en Urdu gesproken. Aangezien er veel expats wonen kan je vrijwel overal terecht met Engels. Kinderen krijgen op school ook al vanaf 8 jaar Engelse les.
Flora & Fauna
Het grootste gedeelte van het land bestaat uit onbegroeide woestijn. Op verschillende plaatsen in het land wordt de woestijn geïrrigeerd en ontstaan er grote parken met allerlei flora. Lokale diersoorten zijn gazellen, wolven, luipaarden, de Arabische oryx, stekelvarkens, uilen, zoogdieren, muizen, knaagdieren en diverse reptielsoorten. Het Arabische luipaard wordt met uitsterven bedreigd. Overigens zul je al deze dieren niet veel in het wild aantreffen. Het meeste dierenleven wat je zelf veel zult zien zijn kamelen en wilde geiten.
Geschiedenis
Rond 1830 werden Dubai en Abu Dhabi overgenomen door de Bani Yas-stam uit de Liwa-oase. Deze overname werd geleid door de Al Maktoum-familie die tot op dit moment nog steeds over de emiraten regeert. In 1892 tekenden 7 emiraten een verdrag met het Verenigd Koninkrijk, waarbij zij aangaven geen relaties met anderen dan de Britse overheid aan te gaan. Pas in 1971 vertrokken de Britse troepen uit de Perzische Golf en op 2 december 1971 werden de Verenigde Arabische Emiraten onafhankelijk. Gedurende die periode waren de Emiraten bekend als de Verdragsstaten. Op dat moment waren de Emiraten nog maar met 6; in 1972 werd Ras al-Khaimah toegevoegd. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat bij de onafhankelijkheid deze 7 emiraten en Qatar en Bahrein samen 1 natie zouden vormen. Maar men is er niet in geslaagd om hierover een overeenkomst te sluiten. Sinds de jaren `90 worden de verschillende emiraten in bijzonder hoog tempo gemoderniseerd.
Offerteformulier
Veelgestelde vragen
Wat zijn de beste hotels van Verenigde Arabische Emiraten?
Deze hotels hebben een heel hoog service niveau en worden hoog gewaardeerd door klanten.