Indonesië

Travel Destination Awards 2022

Travel Destination Awards 2022Bezoekers van het land Indonesië hebben 276 reviews op Reisgraag.nl geplaatst. Het land scoort gemiddeld bij reizigers een 8,6. Met dit zeer hoge cijfer wint Indonesië de Golden Travel Destination Award!

sd

Indonesië scoort op verschillende vlakken mooie cijfers. Het hoogste cijfer is voor 'gastvrijheid'; daarvoor krijgt het van de bezoekers een 8,9. Reizigers waarderen ook bezienswaardigheden (8,7) en cultuur (8,6) heel erg.

Categorie Cijfer
Uitgaan 7,3
Cultuur 8,6
Restaurants 8,2
Bezienswaardigheden 8,7
Ligging 8,5
Gastvrijheid 8,9

Populairste plaats voor Indonesië is Bali. Deze krijgt een gemiddelde waardering van 8,6. Ook Java (8,4) & Sanur (8,1) & Sumatra (8,8) krijgen veel reviews op Reisgraag.nl van toeristen die dit land bezocht hebben.

Plaats Cijfer
Bali8,6
Java8,4
Sanur8,1
Sumatra8,8
Sulawesi8,8
Ulun Danu Tempel in Bali
Ulun Danu Tempel in Bali

Indonesië ligt in het zuidoosten van Azië, tussen het vaste land van Azië en Australië in. Indonesië grenst aan Oost-Timor, Maleisië en Nieuw-Guinea, is het land van zo veel verschillende culturen, mensen, dieren, planten, kunst en eten dat het lijkt alsof je in meerdere landen tegelijk bent. Het land strekt zich 5.000 kilometer uit, wat het een enorm veelzijdig land maakt. Het land is zelfs vijftig keer groter dan Nederland. Indonesië telt 17.508 eilanden waarvan er 6.000 bewoond zijn. Deze liggen in de Austraal-Aziatische Middelzee tussen de Grote en Indische Oceaan. Ieder eiland heeft zijn eigen natuur, cultuur en charme. Het land in Zuidoost-Azië wordt jaarlijks door 200.000 Nederlanders bezocht. Indonesië kan als een van de weinige democratische landen van Zuidoost-Azië worden beschouwd.

De hoofdstad van Indonesië is Jakarta en ligt op het eiland Java. Enkele andere grote steden zijn Medan en Padang op Sumatra en Denpasar op Bali. Java, Kalimantan, Sumatra, Bali, Lombok, Sulawesi, Flores en de Gili eilanden zijn de meest bezochte eilanden van Indonesië.

Indonesiërs roken bovengemiddeld veel en dit zorgt voor een typische geur. Zij zijn namelijk dol op kreteksigaretten en roken deze liever dan de gewone sigaretten zoals wij ze in Nederland kennen. Ongeveer 90% van de Indonesiërs rookt kretek. Bij kreteksigaretten is de tabak vermengd met specerijen en plantaardige oliën en is het filter vaak gezoet. Dit zorgt voor een zoete, kruidige geur. De naam kretek heeft de sigaret te danken aan het knetteren tijdens het roken, dat veroorzaakt wordt door de combinatie van kruidnagel en oliën.

Indonesië staat bekend om koffie met een aarde-achtige, kruidige smaak. Vooral op Java wordt veel koffie geproduceerd, waaronder de bekende Arabica koffie. Ook op Sulawesi en Sumatra wordt er veel koffie verbouwd. Leuk om te weten: de duurste koffie van de wereld komt uit Indonesië. Deze koffie heeft de naam Kopi Luwak, vernoemd naar de civetkat (Luwak). De koffiebonen gaan namelijk door het spijsverteringskanaal van dit dier. De kat verteert alleen het vruchtvlees en niet de bonen en de schil die om de boon zit. De koffiebonen worden verzameld door in de uitwerpselen te zoeken. De koffie heeft een unieke smaak door het bijzondere proces. Er is veel vraag naar de koffie, maar er wordt jaarlijks slechts 200 tot 500 kilo geoogst. Van origine werd dit op Sumatra gedaan, vanwege de vele vraag wordt de koffie tegenwoordig ook op Sulawesi en Java geproduceerd.

De Balinese schilderkunst heeft een eeuwenlange traditie: de oudste schilderijen dateren uit 1444 en 1458. Deze schilderijen werden traditioneel gebruikt ter illustratie van religieuze en mythologische voorstellingen. Sinds de westerse schilders op Bali kwamen, zijn de Balinese kunstenaars gaan experimenteren met een nieuwe, meer westerse stijl. Nog steeds komen in het werk van de schilders veel oude volksverhalen terug, maar ook het dagelijks leven op Bali wordt vaak als onderwerp gebruikt.

Indonesië kent een zeer gevarieerde muziekcultuur. De bekendste muzieksoort is Gamelan, een verzamelnaam voor verschillende soorten orkesten. De organisatie van het orkest is gebaseerd op een aantal instrumentgroepen met specifieke functies binnen het orkest. Vooral op Java en Bali is Gamelanmuziek populair bij voorstellingen en ceremonies. Popmuziek is ook een populaire genre op de eilanden. Deze muziek wordt gemaakt in de nationale taal (Indonesisch) of in de lokale talen. De regionale Pop Jawa, Pop Sunda en Pop Minang hebben elk een eigen geluid. Daarnaast zijn ook genres als Krontjong, Dangdut, Campursari en Jaipongan populair.

In Indonesië wordt Wayang gebruikt om epische verhalen uit India te vertellen. Het Javaanse woord 'wayang' betekent letterlijk schaduw of geest, maar refereert ook aan andere typen poppentheater. Hierbij worden schaduwbeelden van poppen of acteurs geprojecteerd voor een scherm. Een dans die hiervan afgeleid is, is de Wayang-dans. De meisjes in Java dansen met hele sierlijke bewegingen om zo verhalen uit te beelden.

Een traditioneel ambacht uit Indonesië is de houtsnijkunst, die vooral werd toegepast in de architectuur van tempels en paleizen. Maskers en beelden zijn bijzonder in de Indonesische cultuur en worden gezien als iets magisch. Op Bali worden de houtsnijwerken gebaseerd op het hindoeïstische geloof.

In Indonesë is vliegeren populair en er worden meerdere vliegfestivals gehouden, onder andere in Jakarta en op Bali. Door het hele land worden verschillende soorten vliegers gemaakt, in allerlei formaten. Vaak hebben de vliegers de vorm van dieren, zoals draken en kikkers.

Badminton is de volkssport van Indonesië sinds de Engelsen deze sport na de Eerste Wereldoorlog verspreid hebben over hun kolonie. Nog steeds is Indonesië een van de betere landen in het badminton. De topsporters verblijven het hele jaar door in een groot internaat waar ze overnachten, eten en badminton spelen.

Nog een sport die in Indonesië populair is, is Pencak Silat. Dit is de traditionele vechtsport van het land die nog steeds door miljoenen Indonesiërs beoefend wordt. De sierlijke vechtkunst heeft veel verschillende stijlen en er zijn verschillende soorten scholen voor deze vechtsport. De basis van Pencak Silat is zelfverdediging. Dit kan door middel van het lichaam (vuist, elleboog, knie, voet) en verschillende wapens (stok, zeis, mes, zwaard).

Vlag Indonesië
Officiele naam:
Republiek Indonesië
ISO:
ID
Ligging:
zuidoost
Hoofdstad:
Jakarta
Inwoners:
+/- 217077000
Taal:
Indonesisch
Godsdienst:
Islam
Tijdzone:
UTC +8
Munteenheid:
Rupiah
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
1904569 km²
Beste reistijd:
mei - september

Op Bali heeft de schilderkunst een traditie. In het begin van de 20e eeuw kwam men met Europese kunst in aanraking die min of meer gekopieerd werd. Tegenwoordig experimenteren kunstenaars met westerse kunststijlen. De oeroude batiktechniek wordt bijvoorbeeld in Midden-Java steeds meer voor schilderijen toegepast.

De muziek is gevarieerd, het bekendste is de gamelanmuziek, de traditionele muziek van de Javaanse en Balinese hoven. Ook alle genres van popmuziek zijn vertegenwoordigd, in de nationale taal (Indonesisch) of in lokale talen. Daarnaast zijn er ook populaire genres zoals krontjong, dangdut, campursari, jaipongan en de regionale Pop Jawa, Pop Sunda en Pop Minang met elk een eigen geluid.

Al in het verre verleden werden belangrijke gebeurtenissen in het leven van mensen door ceremoniële dansen begeleid. Dit wordt ook wel de wayang-dans genoemd. De meisjes in Java dansen met hele sierlijke bewegingen.

Veel volken zijn meesters in de kunst van houtbewerking. Aan maskers en beelden wordt vaak magische kracht toegekend. De meeste uitgelezen objecten vervaardigen de Balinese houtsnijders, die hun thema's meestal aan het hindoeïstische geloof ontlenen. Ook bekend is het houtsnijwerk van de Asmat van Papoea (voorheen Irian Jaya).

Er worden door het hele land verschillende soorten vliegers gemaakt. Dit kunnen kleine, maar ook grote vliegers zijn. Je kunt ze in allerlei verschillende dieren krijgen. Van draken tot aan kikkers.

Badminton is de volkssport van Indonesië en heeft dezelfde status als voetbal in Europa. De Engelsen hebben deze sport over de wereld verspreid. Lange tijd waren het ook de Engelsen die de sport domineerden. In de jaren vijftig komen ook Indonesië en Japan op als supermachten in de badmintonsport. Tegenwoordig is Indonesië nog altijd een van de sterke badmintonlanden, samen met landen als Zuid-Korea, China en Maleisië domineren zij de wereldtop.

Pencak Silat is de traditionele vechtsport van Indonesië en kent daar nog altijd vele miljoenen beoefenaars. Deze sierlijke vechtkunst telt veel stijlen en vooral op de eilanden Sumatra en Java zijn er vele soorten scholen. De basis van Pencak Silat is zelfverdediging. Men moet zichzelf kunnen verdedigen met behulp van het eigen lichaam (vuist, elleboog, knie, voet) of met verschillende wapens (stok, zijs, mes, zwaard).

Een van de eerste dingen die je tegenkomt als je in Indonesië aankomt is de typische geur van de Indonesische kreteksigaretten. De tabak in een kreteksigaret is vermengd met kruidnagel en vaak is het filter ook gezoet. De kreteksigaretten zijn zeer populair in Indonesië, de meeste Indonesiërs roken liever kretek dan gewone westerse merksigaretten. Er zit alleen twee keer zoveel teer en nicotine in de kreteksigaretten dan in normale sigaretten.

Ervaringen

Indonesië krijgt gemiddeld een 8,6 uit 10 op basis van 276 ervaringen.

8,6  276 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 28 met 276 resultaten

Vera Suradi-Verlinden op 15 oktober 2024 plaats: Java en Bali, reisperiode: september 2024

We hebben een fantastische reis gehad! Het was volledig en top geregeld allemaal!

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
H.Allart op 17 september 2024 plaats: Sanur Bali, reisperiode: mei 2024

Dit is een rustplaats voor de reis terug

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
H.Allart op 17 september 2024 plaats: Baiawangki, reisperiode: mei 2024

Mooi resort om bij te komen voor dat je naar Bali gaat

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
H.Allart op 17 september 2024 plaats: Malang, reisperiode: mei 2024

Mooie omgeving veel bezienswaardigheid wat ook de moeite waard is toko oen.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
H.Allart op 17 september 2024 plaats: Yokjakarta, reisperiode: april 2024

Ook hier is veel te zien en te beleven als je van cultuur houdt.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
H.Allart op 17 september 2024 plaats: Bandung, reisperiode: april 2024

Dit land is zeker de moeite waard om te bezoeken,voor mensen die van cultuur houden.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
H.Allart op 17 september 2024 plaats: Diverse, reisperiode: april 2024

Omdat het een heel mooi land is om te bezoeken.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 9
Marina op 17 september 2024 plaats: Bukit Lawang, reisperiode: september 2024

Fantastische plek voor een jungle trekking.

  • Algemeen 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
Nana op 16 september 2024 plaats: Bali, reisperiode: mei 2024

Boven verwachting genoten van het land, de plaatselijke bevolking en het lekkere eten

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
Carin de Groot op 4 september 2024 plaats: Rondreis, reisperiode: juni 2024

Zo'n mooie reis in zo'n mooi gebied, veel rijstterrassen, bergen en wat al niet meer. De bevolking is superlief . Lekker eten en héél betaalbaar. Prachtig authentiek!

  • Algemeen 9
  • Cultuur 10
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Indonesië

Negeri Propinsi Bali (Denpasar)

Negeri Propinsi Bali
Negeri Propinsi Bali
Kaart met locatie Negeri Propinsi Bali

Het Museum Negeri Propinsi Bali is in 1910 opgericht door een Nederlander. Het is uitgegroeid tot het meest vooraanstaande museum van Bali. Het museum heeft een totale oppervlakte van 6.000 vierkante meter. In het museum vind je diverse Balinese objecten die je alles vertellen over het eiland. Helaas werd in 1917 het gebouw vernietigd door een uitbarsting van de Gunung Batur vulkaan, maar daarna is alles weer in ere hersteld.

Het Puri Pemecutan Palace (Denpasar)

Het Puri Pemecutan Palace stamt origineel uit de 16e eeuw en is ter nagedachtenis aan het koninkrijk van Badung. In het begin van de 19e eeuw werd het paleis door de Nederlanders vernietigd. Daarna is het paleis gelukkig weer in de originele stijl herbouwd. Tegenwoordig kun je hier een interessante collectie van eeuwenoude Balinese voorwerpen bekijken, zoals wapens en manuscripten. Op sommige dagen vinden hier Balinese dansvoorstellingen plaats, als je hier interesse in hebt kun je je hier over laten informeren.  

Jagatnatha tempel (Denpasar)

Jagatnatha tempel
Jagatnatha tempel
Kaart met locatie Jagatnatha tempel

De Jagatnatha tempel bevindt zich in het centrum van de hoofdstad Denpasar. Deze Hindoetempel is gebouwd ter ere van de god Sanghyang Widi. In de tempel staat het beeld van de god van het Balinees hindoeïsme op een hoge troon van wit koraal met twee slangen en een schildpad. Het beeld is helemaal van goud. De tempel wordt veel bezocht door de Hindoe mensen, maar ook door veel toeristen.

Bekijk alle 61 excursies en bezienswaardigheden.

Artikelen

Nieuws

Eten en drinken

In Indonesië wordt al meer dan 2000 jaar voornamelijk rijst gegeten, onafhankelijk van de tijd van de dag of sociale rang.

In de keuken van Indonesië zie je dat vele volken hun sporen hebben achtergelaten. Zo getuigen de verschillende curry's van Indiase invloeden en door invloed van de moslims staat er vrijwel geen varkensvlees op het Indonesische menu.

Bir Bintang is het meest populaire biermerk in Indonesië. Het wordt gemaakt door Heineken en dat zie je aan de vorm van het flesje en de naam.

Vervoer

De afstand tussen Amsterdam en Jakarta is ongeveer 12.500 km. De vliegduur is ongeveer 13,5 uur bij een rechtstreekse vlucht. Deze worden door Garuda Indonesia aangeboden. Onder andere KLM, Lufthansa en Singapore Airlines bieden vluchten aan met een korte tussenstop.

Op de meeste eilanden, zoals Java, Bali, Sumatra, Kalimantan, Molukken, Papoea en de Kleine Soenda-eilanden, zijn diverse luchthavens te vinden. De vluchten tussen de eilanden worden uitgevoerd door Garuda Indonesia en dochtermaatschappij Merpati Nusantara Airlines.

Tussen de verschillende eilanden kun je ook per boot reizen. Er zijn namelijk vele soorten boten die een overtocht maken. Vervoer over water is voor Indonesië nog steeds heel belangrijk, vooral op plekken waar de infrastructuur niet voldoende ontwikkeld is of zelfs ontbreekt.

Op Java en Sumatra kun je ook de trein nemen om je te verplaatsen. Dit zijn de enige eilanden waar treinverkeer mogelijk is. Ondanks dat de (auto)bus een snellere optie is, zorgt een treinreis wel voor een unieke ervaring.

In de meeste steden kun je ook reizen per becak. Een becak is een fietstaxi, een klein voertuig voor een of twee passagiers met een bestuurder erachter. Deze voertuigen vallen goed op vanwege de felle kleuren en drukke beschilderingen.

Visum

Voor een korte reis van maximaal 30 dagen naar Indonesië heb je geen visum nodig. Wil je langer blijven dat 30 dagen? Bij aankomst op de luchthaven kun je een visum voor 30 dagen (Visum on Arrival) aanvragen, die je eenmalig kunt verlengen tot 60 dagen. Het is ook mogelijk om bij de Indonesische Ambassade in Den Haag een Visit Visum aan te vragen.

Prijsniveau

Het prijsniveau ligt in Indonesië veel lager dan in Nederland.

De munteenheid in Indonesië is de rupiah.

Veiligheid

De Indonesiërs staan bekend om hun vriendelijkheid. Maar zoals overal in de wereld heb je last van criminaliteit, zoals oplichters en zakkenrollers. Als je de normale voorzorgsmaatregelen in acht neemt hoef je nergens bang voor te zijn.

Medische informatie

Een reis door de tropische omgeving van Indonesië zal het nodige vergen van je lichaam. Een goede conditie is wel handig aangezien artsen en tandartsen niet altijd makkelijk te bereiken zijn. Je zult ook voorzichtig moeten zijn met schaaf- en snijwonden, in de tropen helen deze langzamer en kunnen deze makkelijker geïnfecteerd raken. Het is belangrijk dat je meerdere malen per dag je handen wast en met name voor het eten.

Op Bali en Java zijn goed uitgeruste dokterspraktijken en ziekenhuizen met soms een internationaal team van dokters aanwezig.

Neem voor actuele adviezen contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Het kraanwater is niet drinkbaar op Indonesië.

Bevolking

Respect is enorm belangrijk in de Indonesische cultuur. Het wordt gewaardeerd als je je op de juiste wijze uit en daarbij dien je je emoties zoveel mogelijk onder controle te houden. Voor toeristen is dit vaak lastig, maar als je respect toont en je probeert aan te passen zal dit erg gewaardeerd worden.

Schilderkunst is op Bali een ware traditie. Toen men in het begin van de 20e eeuw voor het eerst met de Europese kunst in aanraking kwam werd deze eigenlijk gekopieerd. Maar vandaag de dag experimenteren de kunstenaars met de westerse kunststijlen. In Midden-Java wordt de oude batiktechniek steeds meer tijdens het schilderen toegepast.

Al eeuwen lang worden belangrijke gebeurtenissen in het leven door ceremoniële dansen begeleid. Dit noemt men de wayang-dans. Vooral de Javaanse meisjes dansen erg sierlijk.

De bekendste muziek van Indonesië is de traditionele muziek van de Balinese en Javaanse hoven, gamelanmuziek. De muziek is erg gevarieerd, zo zijn ook alle genres van popmuziek vertegenwoordigd, zowel in het Indonesisch als in lokale talen. Tevens zijn er populaire genres zoals campursari, jaipongan, dangdut, krontjong en de regionale Pop Sunda, Pop Minang en Pop Jawa, met elk een eigen geluid.

Vele volkeren zijn erg goed in het bewerken van hout. Aan beelden en maskers worden over het algemeen magische krachten toegekend. Het thema voor de houtsnijders uit Bali is vaak aan het hindoeïstische geloof te ontlenen. Het houtsnijwerk van de Asmat van Papoea is ook erg geliefd.

In heel Indonesië worden diverse soorten vliegers gemaakt, van klein tot groot. Je kunt ze in allerlei soorten krijgen zoals verschillende dieren, van kikkers tot draken.

Hoe belangrijk voetbal voor ons in Europa is, zo belangrijk is badminton in Indonesië. Het is namelijk de volkssport van het land. De voormalige kolonie van Engeland heeft kennisgemaakt met de sport in de koloniale tijd. Waar de sport voorheen gedomineerd werd door de Engelsen, zijn tegenwoordig Indonesië, Zuid-Korea, China en Maleisië dominant. De wereldtop bestaat al sinds de jaren '50 uit spelers uit deze landen.

De traditionele vechtsport van Indonesië is Pencak Silat. Deze sport wordt door vele miljoenen mensen uitgeoefend. Pencak Silat is een sierlijke vechtkunst die veel stijlen kent. Het wordt vooral op de eilanden Java en Sumatra gegeven in verschillende soorten scholen. Zelfverdediging is de basis van Pencak Silat. Je moet jezelf kunnen verdedigen met behulp van je eigen lichaam (knie, voet, elleboog, vuist) of met diverse wapens (zwaard, mes, zeis, stok).

De taal

Het Bahasa Indonesia is de officiële taal van de Republiek Indonesië. Maar wordt door slechts 7% van de bevolking gebruikt als moedertaal. De meeste Indonesische volkeren spreken het Bahasa Indonesia als tweede taal. Het lokale dialect is voor de meeste de moedertaal. Vooral in Papoea en Celebes kent men vele soorten dialecten. Op Bali en Java is de diversiteit een stukje kleiner.

Flora & Fauna

In Indonesië vind je een grote diversiteit aan planten- en dierensoorten. Er zijn talloze vogelsoorten zoals papegaaien, paradijsvogels, kaketoes, lori's, prieelvogels, ijsvogels, kasuarissen en neushoornvogels.

Geschiedenis

Tussen de 7e en de 14e eeuw waren er in Indonesië verschillende plaatsen met verschillende koninkrijken. Deze koninkrijken waren vooral gericht op het boeddhisme en het hindoeïsme. Via de handel deed later de islam zijn intrede en groeide uiteindelijk uit tot het belangrijkste geloof van Indonesië.

In het begin van de 16e eeuw vechten verschillende Europeanen voor monopolie op de handel in specerijen. In de 17e eeuw lukt het de Nederlanders bijna overal dit handelsmonopolie te verkrijgen boven de Portugezen en Britten.

Het zijn de Japanners die uiteindelijk een eind maakten aan Nederlands-Indië. Ze sloten de Nederlanders op in kampen en dwongen de Indonesiërs om met ze mee te helpen. Op 17 augustus 1945 wordt Indonesië onafhankelijk. In 1950 werd dat erkend door Nederland. In 1963 moest Nederland onder druk van de Verenigde Staten en Verenigde Naties Nederlands Nieuw-Guinea overdragen aan Indonesië.

Tot 2005 werd in Nederland enkel de onafhankelijkheidsdatum van 27-12-1949 gehanteerd. Vanaf 2005 erkend Nederland de officiële onafhankelijkheid van 17-08-1945. Hiermee is één van de laatste belemmeringen voor een gelijkwaardige relatie tussen de 2 landen uit de weg geruimd.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste hotels van Indonesië?

Dit zijn enkele zeer goed gewaardeerde hotels in Indonesië:
  • 8d PRR Centraal-&Oost Java (JI) (0.0 in 0)
  • 9d PRR Traditioneel Bali (0.0 in 0)
  • 6d PRR Sumatra - Toba Meer (JI) (0.0 in 0)
  • 5d PRR Sulawesi - Toraja Land (0.0 in 0)
  • 16d GRR Geheimen van Indonesië (JI) (0.0 in 0)

    Deze hotels hebben een heel hoog service niveau en worden hoog gewaardeerd door klanten.