Luxe rondreis Puglia & Basilicata
De naam Bolognesesaus verklapt de oorsprong van dit Italiaanse gerecht al. Deze traditionele pastasaus is afkomstig uit de Noord-Italiaanse stad Bologna. Deze stad staat bekend om zijn verrukkelijke Italiaanse keuken en is culinair wereldberoemd geworden door de traditionele Bolognesesaus. Het recept werd pas echt bekend toen het werd geïntroduceerd door Italiaanse emigranten in New York. Italianen hebben een bijzondere liefde voor koken en namen gerechten uit hun eigen keuken mee naar de Amerikaanse wereldstad. Met trots presenteerde de Italianen hun Bolognesesaus in New York. De Amerikanen noemde dit gerecht al snel ''spaghetti Bolognese''. In Italië wordt deze pastasaus oorspronkelijk met tagliatelle gegeten, maar tegenwoordig zijn er vele versies van de Bolognesesaus. Toch kom je spaghetti Bolognese niet tegen op de menukaarten in Italië.
Marianne van LoveMyFood deelt met ons haar beste recept voor Bolognesesaus. Dit recept kun je uren laten pruttelen en is ideaal voor dagen wanneer je geen tijd hebt om te koken!
'Ik help de klanten van onze reisbureau bij het samenstellen van een rondreis in Puglia. Ik heb de verschillende rondreizen op onze website gemaakt en kan je goed helpen bij het samenstellen van een onvergetelijke reis!', Chantal - reisexpert Puglia
gratis reisvoorstel >>
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 1 kilo rundergehakt
- 1 rode paprika
- 1 winterwortel
- 1 ui, gesnipperd
- 3 stengels bleekselderij
- 3 teentjes knoflook
- 300 ml rode wijn
- 1 blikje tomatenpuree (140gr)
- 2 flessen sugocasa van ca. 690 gram per stuk (grand Italia)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak de gerookte spekjes eventjes aan. Voeg het gehakt aan de gerookte spekjes toe en bak totdat het rul is.
2. Rasp de winterwortel. Snijd de paprika en bleekselderij in kleine blokjes. Snipper de uit en snijd de knoflook fijn. Voeg de groente toe in de braadpan en bak ca. 3 minuten mee.
3. Doe de sugocasa, tomatenpuree, rode wijn en de kruiden erbij. Laat de braadpan minimaal 2,5 uur op laag vuur pruttelen. Vergeet niet af en toe door te roeren.
4. Voeg als laatste peper en zout toe. Eventueel naar keuze chilipoeder of pikante paprikapoeder.
Tip: maak dit gerecht een dag van tevoren, zodat de smaken nog beter intrekken. De overgebleven saus is ongeveer twee maanden te bewaren in de vriezer.
Vraag gratis een offerte aan