Brava
Het vulkanische eiland Brava in Kaapverdië is een onderdeel van Sotavento (een archipel). Brava is 64 km² groot en ligt ten westen van het eilandje Fogo. Het telt 7.000 inwoners en is het kleinst bewoonde eiland van Kaapverdië. Nova Sintra is de belangrijkste stad, die op 500 meter hoogte ligt in de bergen. Deze plaats kenmerkt zich door de vele hibiscusplanten en groententuintjes. Het eiland heeft ook prachtige baaien, is licht bergachtig en heeft pittoreske dorpjes. Ondanks dat het een vulkanisch eiland is, zijn er geen recente vulkaanuitbarstingen. Wel komen er regelmatig aardbevingen voor.
gratis reisadvies
Plaatsen in de buurt van Brava (Kaapverdië) :
Accommodaties in de buurt
Ervaringen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Brava
Faja d'Agua (Brava)
Dit is een kleine haven aan de westkust van het eiland. Grote schepen kunnen er niet aanleggen en mensen moeten dus met kleine bootjes aan land komen. Het havenstadje ligt aan de voet van steile begroeide berghellingen. Bekend in dit stadje is het natuurlijke zwembad, 'piscina' genaamd. Het zwembad ligt tussen de steile rotsen en is prachtig om te bezoeken. Er is een pad aangelegd waardoor je het natuurlijke zwembad gemakkelijk kunt bereiken. Aangezien de zee behoorlijk wild is rondom Brava is dit een perfecte plaats om even het water in te duiken.
Nova Sintra (Brava)
Nova Sintra is de hoofdstad van Brava. Het stadje is genaamd naar Sintra in Portugal. Het stadje ligt verscholen in de bergen en heeft onder andere een museum, een aantal kerken en leuke winkeltjes. De Rua da Cultura is een historisch straatje in de stad. Hier kun je de invloeden van de Portugese koloniale architectuur goed zien.
Wandelen op Brava (Brava)
Naast de prachtige strandjes die het eiland biedt, is het een perfect eiland om een wandeling te maken. De dorpjes zijn bijna allemaal verbonden met wandelpaden. Die wandelingen moet je echter niet onderschatten. De paden zijn vaak erg steil, en doordat er zo veel paden zijn is het navigeren wat lastiger. Een goede wandelkaart is hierbij erg handig. Doordat je Brava niet kan bereiken per vliegtuig, en alleen per boot, lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Je wandelt hier echt nog in het 'traditionele Kaapverdië'. Probeer tijdens de wandelingen eens langs het dorpje Nossa Senhora de Monte te gaan. Dit dorpje ligt hoog in de bergen en is de moeite waard om te bezoeken. De top van de hoogste berg van het eiland ligt er vlak bij.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Kaapverdië bekijken.
Vervoer
Op Brava heb je geen vliegveld. Dit komt door de gevaarlijke zijwinden op het eiland. Je kan vanaf Praia, de hoofdstad van Kaapverdië, een ferry nemen naar het eiland. Deze gaat ongeveer vier keer per week. Vanaf het eiland Fogo gaat de fast ferry 6 dagen per week: van maandag tot en met zaterdag (meerdere keren per dag). Ook kan je het eiland bereiken met een catamaran. Op Brava kun je via een mooi netwerk aan wegen van 30 kilometer met de auto makkelijk de andere kant van het eiland bereiken.
Geschiedenis
Het eiland Brava is in 1462 ontdekt door de Portugezen. Ondanks dat het toen al ontdekt was, vestigden er zich pas mensen in 1573. In 1680 vond er een vulkaanuitbarsting plaats op het nabij gelegen eiland Fogo. Dit leidde ertoe dat veel inwoners van Fogo naar Brava vluchtten. Zij ontdekten al snel dat Brava een zeer vruchtbaar eiland is en begonnen koffie, suikerriet, mais en aardappels te verbouwen. Het leven op Brava was zo goed dat veel voormalig inwoners van Fogo besloten niet terug te keren.
Rond 1850 kwamen er verschillende walvisvaarders naar Brava om hun voorraden aan te vullen. Daarop besloten veel jonge inwoners van Brava om met deze walvisvaarders mee te gaan. Sommigen als crewlid bij de walvisvaarders, anderen om naar de Verenigde Staten te gaan en daar werk te zoeken. Veel immigranten uit Brava hebben zich gevestigd in Boston, Providence en New Bedford.
Tijdens en na de grote depressie in de Verenigde Staten besloten veel voormalige immigranten uit Brava terug te keren naar hun thuisland. Echter, op Brava was het leven ook zwaar. De gevolgen van de Tweede Wereldoorlog zorgden ervoor dat er weinig levensmiddelen naar de eilanden van Kaapverdië kwamen. Gevolg hiervan was dat veel mensen aan de hongersnood overleden. In 1982 verwoestte een orkaan ook nog eens een groot deel van de infrastructuur op Brava.