São Vicente
In het noordwesten van Kaapverdië ligt het eiland São Vicente. Het is een klein eiland, maar bezit wel de grootste haven van het land. De haven van Mindelo werd vroeger namelijk veel gebruikt bij de handel van steenkolen. Tegenwoordig is Mindelo een leuk stadje met een boulevard, die uitzicht geeft op de haven. Opvallend is dat de sfeer er erg Europees is. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Verde van 774 meter hoog. Verder is het een vrij vlak eiland.
gratis reisadvies
Plaatsen in de buurt van São Vicente (Kaapverdië) :
Accommodaties in de buurt
Ervaringen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van São Vicente
Baia das Gatas Music Festival (São Vicente)
Het Baia das Gatas Music Festival is een jaarlijks terugkerend muziekfestival dat wordt gehouden in het plaatsje Baia das Gatas in augustus. Belangrijk is dat het feest gehouden wordt als het volle maan is. Normaal gesproken duurt het festival een lang weekend. Tijdens dit weekend kan je genieten van vele artiesten en bands. Het is een van de grootste muziekfestivals van Kaapverdië. Het is dan ook een zeer populair festival onder de inwoners van heel het land. Er komen tienduizenden bezoekers op af en het wordt rechtstreeks op de Kaapverdische televisie uitgezonden.
De havenstad Mindelo (São Vicente)
De havenstad Mindelo is erg leuk om te bezoeken bij een verblijf op São Vicente en eigenlijk ook niet te missen. Het wordt ook wel de Kaapverdische Riviera genoemd, door de koloniale villa's, die hun beste tijd toch wel gehad hebben. Vanuit die huizen heb je wel een prachtig uitzicht op de haven met de vele jachten. Het is tevens de culturele hoofdstad van het land en heeft de belangrijkste haven van alle eilanden. Je hebt dan ook het gevoel in een Franse havenstad te zijn als je de enorme boten ziet liggen in de haven. Het doet hierdoor vrij Europees aan. Tijdens je bezoek aan Mindelo kan je over de boulevard flaneren, iets eten bij een van de vele restaurantjes of de winkeltjes bezoeken.
Safari Tour (São Vicente)
Het maken van een safari over het eiland is echt de beste manier om het achterland te leren kennen. Een gids vertelt je alles wat je moet weten over het gebied. Het zijn lokale gidsen die je begeleiden, waardoor ze je naar plekken brengen waarvan de meeste bezoekers nog niets eens weten dat ze bestaan. Veel van de tocht wordt ook off-road gedaan. Je rijdt met een four wheel drive over kronkelende en smalle paden naar het achterland en ziet het adembenemende maanlandschap van het eiland liggen. Ook de uitgestrekte velden, spectaculaire bergen en mooie stranden zijn niet te missen. Als je deze tour gaat boeken bij een reisorganisatie, is het aan te bevelen om om een gids te vragen die Engels spreekt.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Kaapverdië bekijken.
Vervoer
Bij de stad São Pedro ligt een internationale luchthaven, waardoor het eiland gemakkelijk te bereiken is. Vanuit Nederland kan je er zelfs rechtstreeks heen vliegen. Er zijn vier hoofdwegen te vinden op het eiland. Ook komen er steeds meer geasfalteerde wegen bij, waardoor fietsen steeds vaker tot de mogelijkheid hoort. Vooral in Mindelo is dit een populair vervoersmiddel. Naast de fiets, is het ook mogelijk een taxi te nemen. De kleur van de taxi op dit eiland is wit.
Geschiedenis
São Vicente werd door de Portugese zeevaarder Diogo Gomes ontdekt in 1462. Het eiland bleef echter voor een grote tijd onbewoond, doordat het een zeer dor klimaat heeft. De natuurlijke haven werd wel gebruikt door piraten die langs voeren. Hierdoor hebben de Portugezen een fortificatie laten bouwen bij de haven, zodat het uit de handen bleef van andere piraten.
Om de populatie op het eiland omhoog te krijgen, werd er een belastingheffing ingevoerd. Door sommige bewoners van het eiland Santo Antão werd het gebruikt om vee te gaan houden. De eerste hutten verschenen er in 1790. Het werd er pas drukker toen het in 1838 een opslagplaats voor steenkool werd. Hierdoor ontstond de stad Mindelo. Diverse Engelse handelaren van steenkool vestigden zich hier in de 19e eeuw. Qua ligging lag het eiland wel erg goed. Van over de hele wereld kwamen er schepen naar Mindelo. Toen diesel echter een belangrijker scheepsbrandstof werd, raakte Mindelo zijn belangrijke plaats als zeehaven langzaam kwijt in het begin van de twintigste eeuw.