
- Verblijf in masseria's
- Inclusief huurauto
Sicilië is een eiland in de Middellandse Zee, tussen de Italiaanse regio Calabrië in het noordoosten en het Noord-Afrikaanse land Tunesië in het zuidwesten. Tot de autonome regio Sicilië behoren ook, de Liparische of Eolische Eilanden, het eilandje Ustica, de Egadische Eilanden, het eiland Pantelleria en de Pelagische Eilanden. De laatste twee liggen voor de kust van Tunesië en horen geologisch tot het Afrikaanse continent. Sicilië is een van de armste streken van Italië. Het eiland staat bekend als de bakermat van de maffia. Het landschap bestaat uit kustgebied en zonovergoten heuvels. De grillige kustlijn is meer dan 1000 km lang. De vele vulkanen hebben een uniek landschap doen ontstaan. De bekendste vulkaan is de Etna, de grootste nog werkende vulkaan van Europa. Op Sicilië wordt naast het Italiaans ook Siciliaans gesproken, dat nauw verwant is aan het dialect van Calabrië. Het Siciliaans wordt als afzonderlijke taal beschouwd.
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sicilië
Het museum Catacombe dei Cappuccini bewaart 8.000 lichamen van mensen. De meeste skeletten die je er vindt zijn gehuld in de kleren die de mensen aan hadden op de dag dat ze stierven. De skeletten beelden de man met de zeis uit, maar sommige hebben ook hoge hoeden op en nog een net kostuum aan. Er zijn verschillende afdelingen: mannen, vrouwen, priesters, vaklui, kardinalen, aartsbisschoppen en maagden. Het beste geconserveerde lichaam is dat van Rosalia Lombardo, zij stierf in 1920. Haar kastanjekleurige haar en haar honingkleurige huid zijn perfect bewaard gebleven. Dit is het meest ontroerende lichaam van allemaal omdat Rosalia Lombardo nog maar twee jaar was toen ze stierf.
De Etna is de grootste en actiefste vulkaan van Europa. Hij bestaat pas 500.000 jaar en het hoogste punt van de vulkaan ligt op 3.000 meter. Je kunt de vulkaan wel bezoeken, maar de top kun je helaas niet bereiken. De vulkaan spuwt nog steeds giftige dampen uit, daarom worden soms de wegen naar de top afgesloten. De grootste uitbarsting was in 1669, toen scheurde de vulkaan uit elkaar en bleef de magma vloeien voor 122 dagen. In 2013 is de Etna op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst.
In het oosten van Sicilië bevindt zich op een bergwand het stadje Taormina. Vanuit deze berg heb je een prachtig uitzicht op het eilandje Isola Bella. Ook kun je vanuit dit punt de vulkaan Etna zien en horen. In dit stadje zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden. Er bevindt zich een Grieks Romeins theater, een dom uit de 13e eeuw, een paleis uit de 15e eeuw en een grote winkelstraat met winkeltjes en eetgelegenheden.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Italië bekijken.
Er is een bootverbinding met Italië vanuit Messina. Luchthavens zijn er in Catania, Palermo en Trapani. Tevens is er op het eiland een treinverbinding en sinds 1999 een metro. Verder zijn de wegen goed toegankelijk met de auto.
De originele inwoners van Sicilië, voor de Griekse kolonisatie waren de Elymianen, Sicani en Sicelen. Van deze stammen zijn de Sicelen waarschijnlijk het laatst op het eiland aangekomen. Sicilië werd later gekoloniseerd door Punische en Fenicische kolonisten uit Carthago en het oude Griekenland. Deze kolonisatie begon in de 8e eeuw v.Chr. Sicilië vomde toen samen met Zuid-Italië Magna Graecia. Er werden verschillende stadsstaten gesticht op het huidige Sicilië, waaronder Gela, Agrigento, Selinunte, Himera en Messina.
Het Siciliaanse klimaat is er een van extremen. Zes maanden per jaar stijgt de temperatuur tot boven de 30°C. Buiten deze periode kan het er flink stortregenen.