Granada
Granada is een stad in Andalusië, in het zuidoosten van Spanje. Granada is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Granada. Eeuwen geleden was het de hoofdstad van het toenmalige Rijk van Granada en het Moorse Al-Andalus. Granada staat bekend om haar prestigieuze universiteit: Universidad de Granada, en een bijbehorend nachtleven.
'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante
gratis reisvoorstel >>
Plaatsen in de buurt van Granada (Spanje) :
Accommodaties in de buurt
Ervaringen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Granada
Alhambra (Granada)
Het Alhambra is een van de bekendste bezienswaardigheden van Spanje en bevindt zich aan de zuidoostelijke grens van Granada. Het is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië. Vanwege de grote kunstschatten die zich er bevinden is het niet alleen een populaire trekpleister voor kunststudenten maar voor iedereen die zich interesseert in geschiedenis en cultuur.
Wie het Alhambra wil bezoeken, moet wel rekening houden met de quota die de UNESCO heeft gesteld ten opzichte van de bezoekersaantallen: per dag mag maar een beperkt aantal bezoekers het Alhambra binnengaan. Wie op goed geluk een bezoek wil brengen, loopt een groot risico niet toegelaten te worden. Vooraf reserveren is verstandig.
Kathedraal van Granada (Granada)
De kathedraal van Granada met de grafkapel van het katholieke koningspaar (Ferdinand II van Aragon en Isabella van Castilië) behoort tot de grootste kerkgebouwen in Spanje. De kathedraal is 115 meter lang en 67 meter breed en is gewijd aan de Maagd van de Incarnatie.
Paleis de Generalife (Granada)
Paleis de Generalife was het zomerpaleis en landhuis van de Nasrid sultans van Granada. Het werd gebouwd tijdens de regering van Mohammed III (1302-1309) en opnieuw gedecoreerd door Ismail I, sultan van Granada (1313-1324). Het complex bestaat uit de Patio de la Acequia met een lange vijver omzoomd door fonteinen en bloembedden. Jardín de la Sultana (Tuin van de Sultan) maakt ook onderdeel uit van het complex. Oorspronkelijk was het paleis verbonden met het bekende Alhambra door een overdekte gang over het ravijn dat deze delen nu scheidt. De Generalife is een van de oudste bestaande Moorse tuinen.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.
Geschiedenis
Het gebied waar nu Granada ligt werd al in de 8e eeuw v. Chr. bewoond door Iberische volkeren, en heette toen Ilturir. Deze naam sloeg niet op één concrete nederzetting, maar op de gehele omgeving. Het gebied werd later onder meer bewoond of 'gebruikt' door de Feniciërs, Tartessos, Grieken en Carthagenen. Er bestaan sporen van een verdedigingsmuur uit de 6e eeuw v. Chr., de stad droeg toen de naam Lliberri. In het jaar 193 v. Chr. werd Lliberri echter veroverd door de Romeinen, die haar de naam Lliberis gaven. Veel betekenis had de plaats destijds nog niet. Tot en met het jaar 711 na Chr. hoorde Granada bij het rijk van de Visigothen. In dat jaar werd de stad aangevallen door de Moren, en in het jaar 713 werd het compleet veroverd door hun koning, Abdelaziz en kreeg het de Arabische naam Elvira. De val van het Moorse Rijk in 1492 was één van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Granada. Het maakte een einde aan 800 jaar Arabische heerschappij op het Iberisch Schiereiland. De Moslims en Joden werden door het katholieke koningspaar (Ferdinand II van Aragon en Isabella van Castilië) gedwongen tot bekering. Diegenen die de zogenaamde Spaanse Inquisitie overleefden, vluchtten naar Noord-Afrika. Ook de Arabische taal verloor haar rol in Granada, en werd vervangen door het Spaans; de moskeeën werden veranderd in katholieke kerken.
Weer
Granada heeft een Mediterraans klimaat met wat tendensen naar een landklimaat. De zomers zijn erg heet en droog, en de temperatuur kan soms of 3 maanden lang onafgebroken boven de 35°C uitstijgen. Daar tegenover staat dat de winters voor Spaanse begrippen behoorlijk koud zijn, en de temperatuur regelmatig beneden het vriespunt daalt.