Reisadvies: Is Suriname een veilig vakantieland?
Een vakantie aan het plannen naar Suriname? Dan wil je natuurlijk ook alles weten over het reisadvies voor Suriname. Voor Suriname zijn er een aantal veiligheidsrisico's maar het reisadvies voor het land is positief. Wij geven je tips en informatie over het reisadvies voor Suriname.
In het noordoosten van Zuid-Amerika ligt Suriname. In 1940 heeft Suriname een economische groei doorgemaakt omdat er goud, rubber en bauxiet werd gevonden in het land. In hetzelfde jaar is de eerste stap naar onafhankelijkheid gezet. Veel Nederlanders bezoeken Suriname. Het land heeft een tropisch regenwoud klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden overdag. Het land bestaat voor tachtig procent uit tropisch regenwoud, voornamelijk het Amazonewoud waar je prachtige flora en fauna aantreft. Er zijn veiligheidsrisico's in Suriname maar het reisadvies voor het land is positief.
gratis reisadvies
Huidig reisadvies Suriname
Het reisadvies voor Suriname is geel. Er kan op een veilige manier door het land gereisd worden, maar om het land in te mogen moet je wel voldoen aan de inreisvoorwaarden. Ben je niet of niet volledig gevaccineerd en heb je geen officieel herstelbewijs? Dan moet je een negatieve PCR-test of antigeentest aan kunnen tonen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn bij vertrek en de antigeentest maximaal 24 uur. Volledig gevaccineerde reizigers of reizigers met een herstelbewijs hoeven niet te testen. Je wordt gezien als volledig gevaccineerd wanneer je twee vaccinaties hebt gehad, of bij het Janssen-vaccin één vaccinatie. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn een uitzondering.
Onveilige gebieden in Suriname
Er zijn geen onveilige gebieden in Suriname.
Vraag gratis een offerte aan
Veiligheid in Suriname
In Suriname komt er criminaliteit voor, dat mogelijk gepaard gaat met geweld. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen tegen deze criminaliteit. Ga na zonsondergang nooit alleen de straat op, dit advies geldt voornamelijk buiten het uitgaanscentrum. Vermijd de afgelegen gebieden en sloppenwijken. Draag waardevolle spullen, zoals creditcards en documenten, onopvallend. Bewaar je paspoort, geld en vliegticket op een veilige plek als je het niet direct nodig hebt. Houd verder altijd je bezittingen in de gaten. Als je slachtoffer wordt van een overval of beroving, geef dan je bezittingen af. Als je je verzet leidt dit vaak tot (meer) geweld.
Houd hier ook rekening mee:
- Om Suriname in te kunnen, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst geldig is.
- Er is een visum vereist voor Suriname.
- Betalen met een creditcard is niet altijd mogelijk en met de Nederlandse pinpas kan je wel geld opnemen bij een geldautomaat maar is het ook niet mogelijk om mee te betalen. Vooral in het binnenland kan er alleen met contact geld betaald worden. Zorg dus voor verschillende betaalmethoden.
- Een auto huren in Suriname is alleen mogelijk met een internationaal rijbewijs.
- De Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
- De lokale hulpdiensten hebben andere nummers dan in Nederland. De politie is te bereiken op 115, de ambulance op 113 en de brandweer op 110.
- Als je rechtstreeks of via Frans-Guyana reist, kun je niet met een identiteitskaart Suriname in. Hiervoor heb je een geldig paspoort nodig.
- Neem geen drugs mee naar Suriname.
Link
Voor het actuele reisadvies voor Suriname kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.