Paramaribo
Paramaribo ligt in het noorden van Suriname, aan de westoever van de rivier de Suriname. Paramaribo is de hoofdstad van Suriname. Het is gelijk de grootste stad van het land. Tweederde van de bevolking woont er. Paramaribo bestaat uit 12 wijken en iedere wijk heeft zijn eigen charme en sfeer.
gratis reisadvies
Plaatsen in de buurt van Paramaribo (Suriname) :
Accommodaties in de buurt
Ervaringen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Paramaribo
Afrika Museum Suriname (Paramaribo)
Het Afrika Museum Suriname in Paramaribo is een vrij nieuw museum. In het museum wordt de Afrikaanse geschiedenis van Surinamers met Afrikaanse wortels getoond. Door middel van diverse activiteiten, archeologisch basiswerk en kunstvormen wil het Afrika Museum Suriname op duurzame wijze een antropologische/volkenkundige bijdrage leveren aan het Afrikaanse culturele erfgoed.
Golfclub Paramaribo (Paramaribo)
In Suriname bevindt zich maar één golfclub, de golfclub Paramaribo. De baan is sinds 1954 geopend en is 15,5 hectare groot. De golfbaan ligt net buiten Paramaribo. Het is een baan met 9 holes, maar het bestuur heeft plannen om uit te breiden naar 18 holes. Hiervoor zal de golfclub wel moeten verhuizen, aangezien het helemaal ligt ingeklemd tussen huizen.
Historische binnenstad van Paramaribo (Paramaribo)
De historische binnenstad van de hoofdstad Paramaribo is het oudste gedeelte van de stad. De binnenstad staat ook wel bekend als 'De Houten Stad', dit komt door de gebouwen uit de koloniale tijd die grotendeels van hout zijn gemaakt. Sinds 2002 staat de historische binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Markt in Paramaribo (Paramaribo)
De centrale markt van Paramaribo is erg chaotisch maar daarom niet minder leuk. Op de markt kun je van alles kopen zoals kleren, make-up, boeken, cd's en sieraden, maar ook voor je dagelijkse boodschappen kun je er terecht. Op de markt wordt een groot assortiment aan fruit, vis, vlees en groenten aangeboden. De markt is gevestigd in een gebouw aan de Waterkant. De stroom van mensen wijst je vanzelf de weg. De markt wordt iedere dag gehouden met uitzondering van zondag.
Saoena markt (Paramaribo)
De Saoena markt in Paramaribo is een groot begrip in Suriname. Op zondagochtend worden hier inkopen gedaan voor het eten. Deze Javaanse markt is opgericht door de familie Abas. Tot 15 jaar terug werd er langs de weg verkocht maar tegenwoordig is het een overdekte markt op een eigen terrein. Er worden o.a. Surinaamse en Indonesische lekkernijen verkocht zoals bere (ingewanden van een koe) en lemper.
Sint Petrus en Paulus Kathedraal (Paramaribo)
De Sint Petrus en Paulus Kathedraal in Paramaribo is een houten kathedraal. De kathedraal is waarschijnlijk de hoogste kathedraal van hout van de wereld en het grootste houten gebouw van Zuid-Amerika. De kathedraal is geel en grijs geschilderd en was van oorsprong een theater. In 1826 werd het theater omgebouwd tot de kathedraal die het nu is. In 1989 werd het gebouw gesloten, omdat het begon over te hellen en aangetast was door termieten. 21 jaar later, in 2010, werd de kathedraal weer geopend voor publiek.
Winkelen in Paramaribo (Paramaribo)
Als je wilt winkelen in Suriname, moet je in Paramaribo zijn. Je vindt hier verschillende winkeltjes en boetiekjes waar je van alles kunt kopen. Er is vooral veel goedkope kleding te krijgen. Ook zijn er grotere winkels. Dit zijn net warenhuizen en je kunt er van alles kopen. Al deze winkeltjes, boetiekjes en warenhuizen zorgen ervoor dat je je als winkelend publiek niet zult vervelen. Het is de ideale plek om te shoppen.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Suriname bekijken.
Vervoer
Internationale vluchten komen aan op Johan Adolf Pengel International Airport bij Zanderij, ruim 40 km ten zuiden van Paramaribo. Paramaribo heeft wel een regionaal vliegveld, Zorg en Hoop genaamd.
Geschiedenis
In 1631 hebben Nicolaes Baliestel en Dirck Claeszoon van Sanen bij dit dorp een factorij gevestigd. In 1644 ontstond er ook een Franse nederzetting in de buurt van dit dorp. De Nederlandse factorij werd later weer verlaten en viel in Engelse handen. De Engelsen bouwden er een fort, Fort Willoughby genaamd. In 1667 werd het gebied veroverd door een Zeeuwse expeditie met zeven schepen onder Abraham Crijnssen. De Zeeuwen noemden het fort Zeelandia en doopten Paramaribo om in Nieuw Middelburg, een naam die nooit aansloeg. Fort Zeelandia werd het centrum van de nieuwe kolonie.